Diyalog Gazetesi
2024-08-10 07:36:19

Elektrikte değişmeyen oyunlar!

Adnan Işıman

10 Ağustos 2024, 07:36

Sabır diye isimlendirilen taş, KKTC’de elektrik akımı temin edenlerin tutumu karşısında bir defa değil, bin defa çatlardı! 
Yazın kavurucu sıcaklarının tavan yaptığı şu günlerde ‘zırt - pırt’ kesintiye gidilmesi, hele uyduruk olduğu aşikar gerekçelerle vatandaşı aptal konumuna düşürmesi anlaşılacak gibi değil!
Esasında aptal yerine konan vatandaştan önce o elektrik kurumuna yönetici atayanlardır. Böylesine sorumsuz personel çalıştıranlardır.
Alenen uygulamaya konan zamlar yanında, sessiz sedasız getirilen fiyat artışları o seviyeye geldi ki orta halli bir ailenin bütçesini sarsar durumdadır. 
Buna rağmen insan yaşamının kalitesini aşağılara çeken elektrik kesintilerinin sıkça yaşatılır olması sabır taşını çatlatır oldu. 
Elektrik kesintileriyle ilgili vatandaşın FB ta yazdıklarına bakın.
“ Kablolar patladı diyorlar, yakıtları bitmiş olmasın”
“Allah , o ilgisiz ''ilgililerin ''bin gara belasını versin. Hem paramızla, hem de marazımızla.”
“Allah yaksın sizi artık hem dünya kadar elektrik parası öderik hem elektriksiz galırık dünyanın hiçbir ülkesinde böyle utanmazlık yoktur”
“Hükümetcilik oynanan ülke olunca olacağı budur. Tam beceriksizler “
“Bu nasıl bir beceriksizlik bize ne? biz her arıza olduğunda duymak zorunda değiliz ödüyoruz elektriğimizi gereğini yapın basiretsizlik bu “
Bunlar sokaktaki vatandaşların ifadeleri, halbuki sıradan vatandaşın bilmediği, bilemediği işler var. 
Yıllardır elektrikte çok dolaplar döndürüldü. Önce vatandaşı elektrik kesintileri ile bunalt sonra da talepleri ardı ardına sırala!
El –Sen kılıçları çekmiş bekliyor. “Ya taleplerimi kabul edersiniz ya da hiç acımam greve giderim” diyor.
Çalışanlar için her hangi bir taleplerinin olmayacağını düşünüyorum. Zira Elektrik Kurumunda çalışanlar KKTC de devlette çalışanların çok üzerinde maaş alıyorlar!
Öyleyse El- Sen ne istiyor, önce bunun ortaya dökülmesi lazım! 
Yolsuzluk mu yapılıyor, yardımcı olun, deşifre edin! 
Kablo ile Türkiye den elektrik teminine karşımı çıkılıyor? Sebep? Türkiye ye bağımlı olmanın artacağından mı korkuluyor?
Olur efendiler, olur! Sizin dediğiniz olsun, ihtiyaç duyulan elektriği Rum’dan alalım, Rum’a bağımlı olalım! Dünyada gerçekleşen her platformda Türklerin azınlık olduğunu söyleyen, savunan, harekatlar öncesinde yaşananları, yaşanmamış gibi gösteren, on bir yıl Türklere insanlık dışı uygulamaları gerçekleştiren, garantörlüğün yer almadığı bir anlaşma isteyen en küçük bir fırsatta bizleri “ham” yapmayı hedefleyen Rum’dan alalım!
Gerekirse bunun için devlet olanaklarını kullanarak grev yapalım!!
Öncelikle elektrik gibi hayati bir başlığın üzerinden politika yapmaktan artık vaz geçilmelidir. Toplum yaşamını etkileyen en önemli faktörlerden olan elektrik, su projesi gerçekleşirken o da yapılacaktı. Yine kazan kaldırıldı, zafiyet gösterildi, uygulanamadı ama görülüyor ki başka çıkış yolu yok! Tekke kapatılmak pahasına bile olsa ya olacak, ya olacak! Başka yolu yok, deniz bitti!

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.