Diyalog Gazetesi
2024-07-21 02:58:07

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı

İsmet ESENYEL

21 Temmuz 2024, 02:58

Damarlarında barışı hissedene kutlu olsun. Kanında Türklüğün özgürlüğüne olduğu mutlak düşkünlüğünü hissedene kutlu olsun.
Atalarımızın çektiği mücadeleye ve gösterdikleri koşulsuz dirence saygı gösterenlere kutlu olsun.
Başta Doktor Fazıl Küçük, Lider Rauf Denktaş, Osman Örek gibi liderlere Allah rahmet eylesin ve selam olsun diyenlere kutlu olsun. 
Bu toprakların vatan olması için canını veren tüm şehitlerimize ve onların ailelerine ömür boyu minnet ve saygı duyanlara kutlu olsun .
Özellikle bu dönemlerde milli mücadeleye sağcılık, solculuk karıştırmadan sadece kurtuluş mücadelesi ve hissiyatı ile direniş gösterenlere kutlu olsun. 
Aç kalma pahasına, yemeyen yediren, evlatlarını okutan, ve onların daha sonra eğitimlerini yarım bırakma pahasına bile topraklara dönerek bu kutsal mücadeleye katkı koymalarını sağlayan analara babalara kutlu olsun.
O dönemlerde Savaşan ve yaralanarak gazi olan ve adeta destan yazan askerlerimize kutlu olsun . 
Hayatı sadece yaşayabilmek, çoluğunu çocuğunu var edebilmek adına Eti ile dişiyle kazıyarak bugünlere gelen mübarek ana ve babalarımıza kutlu olsun.
“Kuzey Kıbrıs bizim gözbebeğimizdir onlarla ekmeğimizi suyumuzu aşımızı paylaşmaya devam edeceğiz “ diyen Türkiye’mizin siyasetçilerine kutlu olsun. 
74’te Anavatan Türkiye’mizin dünyayı karşısına alarak Kıbrıs’a çıkarma yapmasını sağlayan Karaoğlan Ecevit’e, Erbakan‘a Allah’tan rahmet dileyenlere kutlu olsun. O dönemlerde” Ayşe tatile çıksın” diyen dışişleri Bakanı Turan Güneş’e Allah rahmet eylesin diyenlere kutlu olsun
1974’ten 2024’e kadar Anavatanımızın mevcudiyetini bu topraklarda her koşulda Kıbrıs Türküne adayan siyasetçisine, askerine, bürokratına kutlu olsun. 

Kimlere kutlu olmasın 

Bugünlerde sahte milliyetçilik taslayanlara 20 Temmuz kutlu olmasın
Türkiye’mizin siyasetçilerini, bürokratlarını kandırmaya çalışan, kendi çıkarlarını hizmet etmekle mükellef oldukları Halklarını ayrıştıran kişilere , siyasetçilere ( eğer var ise ) 20 Temmuz kutlu olmasın.
20 Temmuz’un yıllardır kurdukları yanlış sistem ve düzenle zenginleşen ancak halklarını fakirleştiren siyasetçilere ( eğer var ise ) bugün kutlu olmasın. 
Liyakati ayaklar altında ezen, taraftarlarını 20 Temmuz’dan dolayı yaratılan bu düzende zengin edenlere asla kutlu olmasın.
Bu ülkeden ayrımcılık yapıldığı sonucuna vararak haksızlıklar sonucunda nesillerimizin , evlatlarımızın ülkemizden ayrılmalarına vesile olan siyasetçilere 20 Temmuz kutlu olmasın.
Yanlış politikalarla Kıbrıs Türkünü Lefkoşa Sarayönü’nden bir arpa boyu ileriye götürmeyen günümüz siyasetçilerine ( eğer var ise ) 20 Temmuz kutlu olmasın. 
Hukuken bugünlerde özellikle son dört beş yıldır güdülen siyaset neticesinde ekonomik anlamda bilhassa toprak konularında Rumlara önemli avantajlar sağlayan Siyasilerimize ( eğer var ise ) 20 Temmuz kutlu olmasın.
Israrla uluslararası hukukun dışına itilmek istenen Kıbrıs Türküne Bilerek veya bilmeden hizmet edenlere 20 Temmuz kutlu olmasın.

Yorumlar (1)

NM 3 Ay Önce

Bang on der ingiliz..

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.