banner564

“Yoruldum”

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde milletvekilliğine aday olmayacağı öğrenildi

“Yoruldum”
banner598
   Hükümetle İmralı arasında yürütülen çözülme sürecinin önemli aktörlerinden biri olan HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde milletvekilliğine aday olmayacak.   Meclis'te Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile biraraya gelen Önder’in bazı milletvekilleriyle yaptığı sohbet toplantısında “Süreçten çok yoruldum. Artık aday olmayı kesinlikle düşünmüyorum. Aktif siyasette yer almayacağım” dediği ifade ediliyor.

Tuncel: Öcalan serbest bırakılmalı
   Öte yandan HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, çözüm sürecinin sağlıklı ilerlemesi için Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması ve örgüt ile doğrudan ilişki kurması gerektiğini söyledi.
  Türkiye’nin yüzde 80’inin bu işin çözülmesini istediğini fakat hükümetin ağırdan aldığını savunan Tuncel, “Hasta tutuklular meselesi hala çok ciddi sorun olmaya devam ediyor. Süreçte bir ilerleme yokta, bu Kürt hareketinden değil AK Parti hükümetinin kendisindendir. Bu sürecin sağlıklı ilerlemesi konusunda Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşması, örgüt ile doğrudan ilişki kurması, bu konuyu müzakere etmesinin olanaklarının sağlanması gerekiyor.” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2015, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner474