banner564

Tarin en büyük yolsuzluğu

CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu yine 17 Aralık operasyonuna değindi

Tarin en büyük yolsuzluğu
banner598

   CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. 

Dün genel başkan yardımcılarından oluşan Yerel Yönetimler Komisyonu üyeleriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu yine yolsuzluk operasyonuna değindi.

   Kılıçdaroğlu “17 Aralık tarihimizde rüşvet ve yolsuzluk açısından çok önemli bir tarih. Türkiye'de bu denli büyük bir yolsuzluğun yapıldığı hiç görülmemiştir. Bildiğimiz türde bir yolsuzluk olayı değildir. Yabancı uyruklu birisinin dört bakanı ele geçirmesi vardır. Zarrab'ın, para karşılığında dört bakanı açıkça yönetmesi vardır”dedi.
   Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
   “MİT eğer Başbakan'ı uyarmasaydı 'haberi yok' derdik bu işte. Ama 18 Nisan'da uyarı yapıyor. Zarrab'a dikkat edin diyor. Parayla Türkiye cumhuriyeti vatandaşlığını da alan birisi. Bakanlar Kurulu’na sızan birisi. Parayla her türlü işi yaptıracağına inanan birisi. 
   Bu sıradan bir yolsuzluk operasyonu değildir. Uluslararası boyutları olan bir operasyon bu. Zarrab'ın konuşması lazım ve Başbakan'ın konuşması lazım. Dört bakan istifa ediyor, Başbakan'ın kullandığı tek cümle var; Paralel devlet bize operasyon yaptı.
   Senin bakanlarına rüşveti kim verdi? Kutunun içinde 4,5 milyon dolar diyoruz, o paralel devlet diyor. 700 bin liralık saat diyoruz o paralel devlet diyor. O kasaların içinde milyon dolarlar var diyoruz o paralel devlet diyor.
   Adalet Bakanı arıyor, tehdit ediyor dosyayı kapatacaksın diye. Bütün bunların üzerine parlamentoya yeni teklifler geliyor. Adına da demokratikleşme paketi diyorlar.”

 

 

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2014, 02:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner474