banner564

‘Tarihi ortaya çıkardık’

Başbakan Erdoğan, Şişhane-Haliç Metro Geçiş Köprüsü-Yenikapı Metro hattının açılışında konuştu

‘Tarihi ortaya çıkardık’
banner598

   Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılışı yapılan metro hattıyla Taksim'den Kartal artık 69,5 dakika'da gidileceğini belirterek, "İstanbul'un binlerce yıllık tarihini barındıran bir bölgede, tarihi eserlere zarar vermeden tam tersine tarihi ortaya çıkararak hattı inşa ettik. Hattın gecikmesini göze alarak, 77 milyon lira harcama yaparak, tarihi dokuyu ve tarihi eserleri de ortaya çıkardık. Bu açılış 4-4,5 yıl önce yapılacaktı. Bu hassasiyetimiz sebebiyle gecikti" dedi.

   İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Şişhane-Haliç Metro Geçiş Köprüsü-Yenikapı Metro Hattı'nın Yenikapı Marmaray İstasyonu'nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Erdoğan, hattın İstanbullulara hayırlı olmasını diledi.

    Başbakan Erdoğan, bu hatla İstanbul ulaşımında tarihi bir adım daha atıldığını, Haliç üzerinden Şişhane'nin Yenikapı'ya bağlandığını, 3,5 kilometre uzunluğundaki bu hattın ayrıca Sarıyer Hacıosman'la Yenikapı'yı da metroyla birbirine bağladığını kaydetti.

Erdoğan, Hacıosman, 4. Levent ve Taksim ile diğer istasyonların Yenikapı aktarma istasyonu ile Marmaray üzerinden Göztepe, Maltepe, Üsküdar, Kozyatağı ve Kartal'a bağlandığını belirterek, "Hacıosman'dan metroya binen vatandaşımız Haliç Köprüsü'nden geçerek, Yenikapı'ya ulaşacak. Buradan Marmaray ile karşıya geçecek, oradan da Kartal'a kadar gidebilecek. Artık Taksim-Yenikapı sadece 7,5 dakika. Taksim-Kadıköy artık 24,5 dakika. Taksim'den Kartal artık 69,5 dakika" diye konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2014, 23:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner473