banner564

Tarafsızlık sözü verdi

CHP'nin adayı olarak açıklanan Muharrem İnce, parti rozetini çıkararak, seçilmesi halinde 80 milyonun cumhurbaşkanı olacağını belirtti

Tarafsızlık sözü verdi
banner598

 CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandı. Tanıtım toplantısında konuşan İnce, "Herkesin cumhurbaşkanı olacağım" diyerek parti rozetini Kılıçdaroğlu'na teslim etti. Kılıçdaroğlu da İnce'ye Türk bayrağı rozeti taktı. 

24 Haziran'da yapılacak erken seçimde, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı kim olacak sorusu yanıtını buldu. CHP'nin kapalı grup toplantısında Yalova Milletvekili Muharrem İnce, oy birliğiyle aday olarak belirlendi.  İnce aday olarak belirlenmesinin ardından yaptığı ilk açıklamada, "Her şey güzel olacak" ifadelerini kullandı. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda aday tanıtım toplantısı yapıldı. Salona İnce ile birlikte gelen Kılıçdaroğlu konuşma yaptı.
CHP lideri konuşmasının sonunda "Eski bir öğretmen yeni bir politikacı, Sayın Muharrem İnce gel bakalım buraya" diyerek İnce'yi sahneye davet etti.

CHP yerine Türk bayrağı rozeti
   Sahneye gelen İnce şunları söyledi: Hep söylediniz parti başkanından cumhurbaşkanı olmaz. Parti üyesinden cumhurbaşkanı olmaz. Ben de bu görüşünüze katıldım. 24 Haziran'da Allah'ın izini milletin isteğiyle cumhurbaşkanı olacağım. Sadece CHP'lilerin değil, sadece bu salonda bulunanların değil. 80 milyonun herkesin AK Partililerin, MHP'lilerin, Kürtlerin, Türklerin, Alevilerin, Sünnilerin herkesin cumhurbaşkanı olmak için. Onun için 15 yaşında 79 ara seçimlerinde sokaklara afiş asmaya çıkmış ve 39 yıl CHP'nin rozetini taşımış biri olarak ben tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağım ve rozetimi size emanet ediyorum.
Kılıçdaroğlu da CHP rozetini kendisine teslim eden İnce'ye Türk bayrağı rozeti taktı.

Tarihi günlerden geçiyoruz
   Adaylığı açıklanan İnce, ardından Ulus'taki Hacı Bayram Camisi'ne geçti.  Önce Hacı Bayram-ı Veli türbesini ziyaret eden İnce, ardından cuma namazını kıldı.
İnce, cuma namazının ardından beraberindeki Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Grup Başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay ve milletvekilleriyle Birinci Meclis binası önüne yürüdü. Burada "İzmir Marşı" eşliğinde parti otobüsüne çıkan İnce, kendisini bekleyen kalabalığa seslendi. İnce, "Tarihi günlerden geçiyoruz, tarihi mekânların önündeyiz, yanı başımızda Birinci ve İkinci Meclis" dedi. İnce, Gazi Mustafa Kemal'in bu milleti örgütlediğini ve bağımsızlık savaşı verdiğini anımsatarak, tarihten ders çıkarılması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu: En geniş ittifakın olmasını istiyoruz
   Kılıçdaroğlu ise şöyle konuştu: Bugün bir yol ayrımındayız. İttifak yapmak istiyoruz, neden diye soruyorlar. Birinci nedenimiz, yüzde 10 seçim barajını ve darbe hukukunu sıfırlamak istiyoruz. Sıfır baraj ittifakı istiyoruz. İki, seçme hakkının üzerindeki engelleri kaldırmak istiyoruz. Üç demokrasiyi geliştirmek için ittifak yapmak istiyoruz. Dört bu ülkede kutuplaşmaya son vermek için ittifak istiyoruz. Ve hep birlikte bu ülkede huzur içinde yaşamak istiyoruz. En geniş ittifakın olmasını istiyoruz. Bu çağrıyı bütün siyasi partilere açık yüreklilikle yapıyoruz.
CHP'nin adayı olarak açıklanan Muharrem İnce, parti rozetini çıkararak, seçilmesi halinde 80 milyonun cumhurbaşkanı olacağını belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner474