Partisince düzenlenen mitinge katılmak üzere Erzurum'a giden Kamalak, tarihi Müceldili Konağı'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Kamalak, burada yaptığı konuşmada, ülkenin içten içe gerildiğini ve bu gidişin kimseye fayda getirmeyeceğini belirterek, gerginliklerin ortadan kaldırılması için herkese görev düştüğünü söyledi.
Ülkenin yapısını aileye benzeten Kamalak, şöyle konuştu:
"En önemli görev aile reisine aittir. Aile fertleri arasında huzursuzluk olmamalıdır. Aile reisi olayları yatıştırmanın yollarını bulmalı, aramalıdır. Aile reisinden sonra da ailenin önde gelenleri aynı yönde yapıcı bir üslup sergilemeli, olayı büyütmeden kardeşler arasındaki sorunu çözmenin yollarını araştırmalıdır. Aynı şekilde geniş bir aile olan Türkiye'de de birtakım görüş farklılıkları belirdiği zaman, ailenin önde gelenleri de kişileri, yani aile fertlerini sükunete davet etmeli. Bir ailede ortam gerildiyse, kardeşler arasında kap kacak fırlatıldığı, birbirlerini bıçakla, hançerle, silahla öldürmeye başladıysa ailede huzurun olmayacağı tartışılmayacak kadar kesindir."
Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2014, 01:44