banner564

“Gurur tablosu”

Davutoğlu, Türkiye'nin 1 Aralık'tan itibaren G-20 dönem başkanlığını üstleneceğini söyledi

“Gurur tablosu”
banner598
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu,  partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, iş güvenliği paketini kamuoyuyla paylaşacaklarını belirterek, "Hem iş güvenliği paketi hem de madenlerimizde yaşanan son gelişmelerle ilgili alacağımız tedbirleri kamuoyumuzla paylaşacağız" diye konuştu. Bunun hükümetin kurulduğu ilk günlerde yaşanılan asansör faciasından sonra verilen bir talimat olduğunu anlatan Davutoğlu, bütün bakanlıkların yoğun bir tempoda çalıştığını, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın sektör temsilcileriyle istişare toplantıları yaptığını ve bugün paketi açıklama imkanına kavuşulduğunu söyledi.

 G-20 Liderler Zirvesi
Bakanlarla birlikte G-20 Liderler Zirvesi'ne katılmak için Avustralya'ya gideceklerini bildiren Davutoğlu, Türkiye'nin 1 Aralık'tan itibaren G-20 dönem başkanlığını üstleneceğini vurguladı. Davutoğlu, "Yani önümüzdeki 1 yıl dünya ekonomisinin direksiyonu Türkiye'nin ellerinde olacak" dedi.
Davutoğlu, iktidara geldiklerinde Türkiye'nin dünya ekonomi liginde 26. sırada yer aldığını, şimdi ise dünyanın 16., Avrupa'nın da 6. büyük ekonomik gücü olduğunu ifade etti. Geçen hafta çok detaylı değerlendirmeler yaparak, G- 20 gündemini belirlediklerini ifade eden Davutoğlu, Türkiye'nin G-20'deki hedeflerini Avustralya'da paylaşacaklarını söyledi. Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Türkiye önümüzdeki yıl bir taraftan G-20 dönem başkanlığını üstleniyor. Bir taraftan da BM adına en az gelişmiş ülkeler koordinatör ülkesi önümüzdeki 10 yıl içinde. 5 yıllık değerlendirme toplantısı da 2015, 2016'da yapılacak. Türkiye hem dünyanın en büyük ekonomileri arasında ama aynı zamanda dünyada en az gelişmiş ülkeler, 47 ülkenin de bir anlamda yardımcısı, koordinatörü, ve problemlerini çözmek için başvurdukları ülke konumunda. Biz sadece Türkiye'de değil, bütün dünyada adaletin, vicdanın sesiyiz. Ekonomik eşitsizliklere karşı G-20 dönem başkanlığımızda, en az gelişmiş ülkelerle G-20 ülkeleri arasındaki diyalog zeminini güçlendirecek, diyalog kapılarını açacağız. KOBİ'leri özellikle gündeme getireceğiz ve reel sektörün dünya ekonomisindeki etkisi konusuna bütün diğer ülkelerin dikkatlerini çekeceğiz."

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2014, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner473