banner564

Girişime hazırız

Erdoğan NATO toplantısında Zelenski ile görüştü, 'arabuluculuk' teklifini yineledi

Girişime hazırız
banner598

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamındaki Müttefik ve Ortak Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'na katıldı.
Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği ABD'nin başkenti Washington'da temaslarına devam ediyor.
Sabah saatlerinde zirvenin yapıldığı Walter E. Convention Center'a giden Erdoğan, zirve kapsamında Müttefik ve Ortak Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'na katıldı.
Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç eşlik etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı öncesinde bazı liderlerle sohbet etti.
Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Ukrayna-Rusya savaşının seyri ile bölgesel ve küresel konuları görüştü.
Erdoğan, Washington'da, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile bir görüşme gerçekleştirdi.
Ukrayna-Rusya savaşının seyri ile bölgesel ve küresel konuların ele alındığı görüşmede Erdoğan, Türkiye'nin Ukrayna-Rusya savaşının adil bir barışla sonuçlanması için gayretlerini sürdürdüğünü, Karadeniz Tahıl Girişimi'nin yeniden canlandırılması için de çalışmalara başlandığını ifade etti.
Erdoğan, Türkiye'nin barışa zemin oluşturmak adına arabuluculuk dahil her türlü girişime hazır olduğunu da belirtti.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Doğru Söz
Doğru Söz - 2 ay Önce

Akıl olsaydı NATO toplantısında bu teklif yapılmazdı. Sen ülkeyi sefil ettin. Batıya muhtaç ettin. Onların borusu NATO ile Rusya'ya çağrı mı olur! NATO Ukrayna tarafında. Rusya eşek mi ?

SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473