banner564

Geri dönüş yok

Davutoğlu, Meclis’te görüşülmesi iki kez ertelenen ve muhalefetin tepki gösterdiği İç Güvenlik Reformu’nun kesinlikle yasalaşacağını vurguladı

Geri dönüş yok
banner598
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM’de AK Parti Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada İç Güvenlik Reform Paketi’ne değindi. Davutoğlu, yaklaşık 15 dakika boyunca değindiği İç Güvenlik Raformu hakkında ilk olarak, “Güvenlik özgürlükleri teminat altına alan bir ilkedir. Güvenliğin olmadığı yerde özgürlüklerin korunamayacağını, en iyi gösteren gelişme hepimizin gözü önünde cereyan eden Suriye ve Irak'taki gelişmelerdir. Güvenlik olmadığı zaman özgürlükler hayata geçirilemez.” diye vurguladı. 
Davutoğlu, pakete karşı çıkan muhalefet partilerini ise “Bugün üç muhalefet partisiyle birlikte, arkalarındaki gerçek muhalefet olan paralel muhalefetin de Pensilvanya'da yapmak istediği şey Türkiye'yi bir kaos ortamına sürüklemektir. Evet, 6-7 Ekim olaylarından sonra, çok ciddi bir iç güvenlik reformuna ihtiyaç hissedildiğini gördük ve kapsamlı bir iç güvenlik reformu hazırladık. Bir kez daha meydan okuyorum buradan. Geçtiğimiz hafta biz grup toplantısı yaptıktan sonra CHP Grubu'nda Kılıçdaroğlu konuştu, öncesinde Bahçeli konuştu, Demirtaş konuştu. Şimdi tekrar bugün de konuşacaklar. Bize bu konuşmalarda İç Güvenlik Reformu'nun içinde tek bir umde gösterin ki Avrupa Birliği standartlarına aykırı olmuş olsun, tek bir fıkra gösterin ki evrensel demokrasi standartlarına aykırı olsun. Gösteremezler. Çünkü biz her bir fıkrayı, her bir kanun maddesini yazarken detaylı olarak inceledik. Bizzat benim başkanlığımda Bakanlar Kurulu'nda, İçişleri Bakanlığı'nda yine bizzat katılarak bu evrensel standartlardan sapmama konusunda duyarlılık gösterdik. Ama meseleleri o değil. Meseleleri Türkiye'de güvenlik ortamının sağlanıp sağlanamaması değil, özgürlüklerin korunup korunmaması da değil. Sandıktan ümitleri olmadığı için son 12 yıldır her sandıktan yenilgiyle çıktıkları için iktidara gelmenin tek umudu olarak kaosu görüyorlar, krizi görüyorlar. İstiyorlar ki öyle bir kriz çıksın ki Türkiye'de iktidar değişimi mümkün olsun.” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2015, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner474