MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul merkezli olarak 17 Aralık'ta düzenlenen operasyonda tutuklu sanıkların tahliye edilmesi kararına ilişkin, "Güneydoğu Anadolu'da uzun yıllar PKK ile mücadele veren şerefli Türk Ordusunun mensupları cezaevinde bulunuyor ama Türkiye'yi soyup soğana çeviren İranlı uşak 74 gün içerisinde tahliye ediliyor, bir sebebi olsa gerek" dedi.
Bahçeli, seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği Manisa programında, Soma ilçesindeki Soma-Balıkesir Yöreleri Ertuğrul Gazi Kültür, Eğitim, Sosyal ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.
Derneğin kurduğu yörük çadırını gezen ve mehter takımı eşliğinde çarşıyı gezerek vatandaşları selamlayan Bahçeli, Soma Belediyesi önünde seçim otobüsü üzerinden halka hitap etti.
Ülke yaşanmaz halde
Bahçeli, hükümetin iktidar sarhoşluğu yaşadığını, iktidarın tadına vardıktan sonra nasıl sürekli kılarım düşüncesiyle hareket etmeye başladığını öne sürerek, bu anlayışla Türkiye'yi yaşanamaz hale getirdiğini iddia etti.
"İstanbul merkezli 17 Aralık'taki operasyonuyla ortaya yolsuzluk ve rüşvet iddialarının çıktığını" ifade edenBahçeli, bunların hafife alınamayacağını savunarak şöyle konuştu:
"Yolsuzluk ve rüşvet, bir toplumu çürütür, bir devleti çökertir. Yolsuzluk ve rüşvet, ister demokrasiyle ister darbeyle gelsin, ister diktatör olsun hiçbirinin günü geldiğinde görevinde kalmasını mümkün kılmaz. Sayın Recep Tayyip Erdoğan bunların farkında değil. Onun gözünü her şey maddi unsurlarla bürümüş. Konuşurken manevi bir iklimde konuşuyor ama devleti yönetirken maddi unsurlarla devleti soyup soğana çeviriyor.
Böyle şey olabilir mi, dört bakan çocuğu, kolları yorulmuş, parmakları uyuşmuş para sayma makinesi alalım diyorlar. İran'dan bir uşak geliyor 29 yaşında, bakanları avucunun içine almış, rüşvet ve yolsuzlukla Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini istediği gibi kullanıyor. Milyonlar, dolar olarak sağa sola saçılıyor. Sayın Başbakan, 'yasama, yürütme bende' diyor, yargıyı da yasa değişikliğiyle önce değiştiriyor sonra siyasallaştırıyor sonra da AK Parti'leştiriyor. 17 Aralık'tan 74. günde kimse içeride kalmamış.”
Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2014, 00:52