Bahçeli, Balıkesir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Kuva-yi Milliye Caddesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, yerel seçimlerin, geçmiş dönemlerde yapılanlar kadar önemli olduğunu ancak onlardan fazla farklı anlamlar yüklendiğini bildirdi.
Bahçeli, Türkiye'nin 2002 yılının kasım ayından bu yana AK Parti tarafından yönetildiğini dile getirerek, bu süreçte çok farklı uygulamalar yapıldığını söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bugüne kadar yargı başta olmak üzere birçok alanda yaptığı uygulamalarla milletin büyük bölümünün nefretini kazandığını ileri süren Bahçeli, şunları kaydetti:
"Recep Tayyip Erdoğan, bu iktidar gücünü medya ve basın üzerinde sürdürmüştür. Medya ve basın, demokratik toplumlarda 4'üncü kuvvet olarak algılanmaktadır. Erdoğan, medyayı baskı altına almış, kendisine yandaş yapmış, bazılarını kendi yandaşlarıyla kurdurmuş, medyanın patronu olmuş, diğerlerine de baskı yoluyla kendisine hizmet edecek bir kuvvete erişmeye çalışmıştır. En son örneği, herhangi bir açıklama, parti faaliyeti Erdoğan'ı incitmiş, kırmış, üzmüş veya eleştirmişse yeni bir ifadeyle 'alo' demesi yeterli olmuş, onun karşılığında 'emrin olur' denmiştir."
Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2014, 06:15