AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasındaki "yetki çakışması" iddialarına değinen Yıldırım, bu durumun söz konusu olmadığını söyledi.
Cumhurbaşkanlığı'nda yeni oluşturulan yapılanmaya yönelik "ikinci bakanlar kurulu" ifadesinin de yanlış olduğunu belirten Yıldırım, "İhtiyaç olursa zaten Sayın Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu'nu topluyor. Nitekim yeni senede bu uygulamaya da başlayacak" diye konuştu. Çözüm süreci ve terörün ekonomik boyutuna da değinen Yıldırım, terörün Türkiye'ye maliyetinin 400 milyar dolar olduğunu söyledi. Yıldırım, "Eğer biz bu parayı anlamsız savaş için harcamasaydık, Bakü-Ceyhan-Tiflis boru hattı gibi 120 tane, Yavuz Sultan Selim köprüsü gibi 100 tane yapardık" dedi.
HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in yaptığı "özerklik" açıklamasına ilişkin, "21 Mart'taki İmralı mesajında özerklik yoktu" diyen Yıldırım, şunları söyledi: "Dün var dedi bugün yok dedi bir zikzak yaptılar. Biz zaten yerel yönetimleri güçlendirecek düzenlemeler yaptık. Çözüm süreci rayında giderse o ihtiyaç zaten ortadan kalkacak." Binali Yıldırım, çözüm süreci aktörlerini 'daha fazla sorumluluk hissederek' açıklama yapmaya çağırdı.
'Osmanlıca bilmek isterdim'
Eski bakan, Osmanlıca tartışmalarını da anlamsız bulduğunu söyleyerek konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Osmanlıca tartışması bana göre çok anlamsız. Osmanlıca zaten Türkçedir. Latin alfabesiyle kaynaklara ulaşıyoruz, Osmanlıca bilirsek daha fazla kaynağa erişebiliriz. Ben Osmanlıcayı bilmeyi çok isterdim."
'Otoyolun üçte biri'
Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyeti ile ilgili eleştirilere de ilginç bir örnekle karşılık verdi: "Bu saray denen yer, Karadeniz Otoyolu'nun Sinop ile Samsun arasındaki 150 km’lik bölümünün maliyetinin 3'te biridir. Bunu gündeme getirmek bile ayıptır. Bu tartışmanın anlamlı olduğunu düşünmüyoruz."
Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2014, 09:06