banner564

Töre-Derya ne yapacak?

CTP ile UBP’nin nikah töreni öncesi kamuoyunun en çok merak ettiği olası bir CTP-UBP koalisyon Hükümeti Güven Oylamasına iki parti içerisinden fire verilip verilmeyeceği konusu.
CTP içinde başta Doğuş Derya olmak üzere birkaç vekilin Güven Oylamasında sıkıntı çıkarabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.  Doğuş Derya, Fazilet Özdenefe, Dr. Abbas Sınay, Biray Hamzaoğulları, Dr. Arif Albayrak gibi isimlerin güven oylamasına katılmayacağı yada katılıp kurulacak hükümete RET oyu verebilecekleri iddia ediliyor.
UBP’de durum pek farklı değil. Başta Zorlu Töre olmak üzere, Dt. Ünal Üstel, Dr. Ergün Serdaroğlu, Nazım Çavuşoğlu, Ersin Tatar gibi isimlerin aynı CTP’deki gibi ya oylamaya katılmayacağı yada yeni hükümete RET oyu verecekleri konuşuluyor.


Rus Mafyasının buradaki temsilcisi kim? 
Bir gazetemizde dün çok özel bir haber vardı. KKTC’yi mesken tutan Rus emlak mafyasının, bin 600 Rus’a “KKTC’de ucuz ev, ucuz yaşam” vaat ederek hayali ev sattı iddialarına ilişkin bilgiler sunuldu.
Aslında bir süre önce konu bizimde bilgimize gelmişti. Hatta bu yönde elimizde bazı belgelerde mevcut. Ancak siyasi gündemden ötürü bir türlü olayın üzerine gidememiştik. Giden arkadaşların ellerine sağlık.
Ancak dünkü haberde bir bölüm istenerek veya bilinmeyerek atlanılmış. Çünkü ilgili haberde sadece bir kişinin adı geçiyor.
Oysa Rus İgor’a KKTC’de ortaklık edenler var. Hatta bu kişiler bir üniversitemizi de bu işlerinde kullanıyorlar.  Üstelik üniversite yönetiminin bilgisi ve haberi dahilinde.
Üniversiteyi paravan olarak kullanan bu şahıs sık sık üniversite bütçesinden Rusya’ya gidiyor ve üniversite ofislerini kullanarak Rus Emlak Mafyasına yeni müşteriler buluyor.
Oluşturdukları saadet zinciri sayesinde de birçok kişi dolandırılan Rusların parasını kendi “piramit sistemleri”  içinde bölüşüyorlar.
Konu hakkında bir çok belge ve şikayet Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanına ulaştırılmış durumda. 
Umarız Polisimiz bu mafyanın üstüne gider ve Rus Emlak Mafyasının KKTC uzantıları da deşifre olur.
 


Petrol fiyatları düşmeli!
Sevgili dostum Alihan, her gün yazılarını beğenerek okuyorum. Bir konuya ben senin bilgine getirmek isterim. 
Tüm dünyada petrol fiyatları gene hızla düşerken uluslar arası fiyatlar iki ay öncesine geldi yine. Hükümet buna rağmen benzinde fiyatları aynı bıraktı. 
Brent petrolün varil fiyatı yüzde 6'yı aşan kayıpla 56.38 dolara kadar gerilerken,  ABD ham petrolü ise yüzde 8'e varan kayıpla 52.75 dolara kadar indi. Petrolde bugün ise yatay bir seyir var.  
Brent petrolü 57 dolar, ABD ham petrolünün 53 dolar sınırında hareket ediyor. 64 dolara çıktığında petrol Hükümet iki defada 40 kuruş zam yaptılar. Üstelik dolarda iki ay öncesiyle aynı. 
Kısacası bunlar kaşıkla veriyor vatandaşa kepçe ile alıyorlar yine. Memurlara ve emekliye yapılan zam zaten petrolden kazanılmış durumda. Gazimağusa’dan sevgililerimle Levent Y. 


MESAJLAR:
Halil İbrahim AKÇA: Dün akşam Lefkoşa Merit’te özel bir iftar yemeğine katıldınız. Bu arada bayram öncesi basından bazı isimlerle de bir iftar yemeği planlıyormuşsunuz. 

Dt. Ünal ÜSTEL: Valla hiç bize kızmayın, bizim telefonlarımız sürekli açık, sizin telefonlar ise bu aralar sürekli kapalı. 

Hamza Ersan SANER: Herkes hükümet senaryoları ile yatıp kalkarken siz kısa bir tatil için Fransa’daymışsınız. En iyisini yapmışsınız. 

Sonay ADEM: UBP ile koalisyon konusunda hiçbir renk vermiyorsunuz. Bu konunda net fikirlerinizi ne zaman kamuoyu ile paylaşacaksınız?

Ahmet ERBAŞ: Akdeniz Karpaz Üniversitesi muhteşem bir törenle ilk mezunlarını vermiş. Ne mutlu size ki böyle bir güzel başlangıç yaptığınız için.

Hüseyin OSKAR: Herkes turizm sektöründen kaygılı ama siz maşallah arı gibi çalışıyorsunuz. Sayenizde birçok otelde de turistler kalıyor. 

Neriman SAYGILI: Hollanda’da kısa bir tatil yapıp tekrardan mesaiye başlamışsınız. Bu arada Hollanda’yı nasıl buldunuz?  Kaşar peynirlerin tadına baktınız mı? 

Dr. Bülent DİZDARLI: Çetinkaya’da kulüp bir kez daha size emanet olacak gibi gözüküyor. Eğer böyle olursa sizin de adınız yakında efsaneye çıkacak.

Sadık GARDİYANOĞLU: Kız babası olduktan sonra huylarınız sularınız değişti galiba. Ortalık tufan ama sizden hiç ses çıkmıyor. 

Hasan SUNGUR: Rum emlak çetesinin KKTC deki uzantıları hakkında da bir şeylerin yapılması gerekmiyor mu? Sadece Ruslar bu işin içinde değil, buradaki işbirlikçileri de deşifre edilmeli. 

Züleyha KARAMAN: Dış Basın Birliği olarak bu yılki Şafak Nöbeti organizasyonun sorumluluğu üstünüzde. Kolaylıklar diliyoruz. 





Muslu AKGÜNEY: Şafak Nöbeti gecesinde özel bir bölümü VİP müşteriler için açacakmışsınız. Şimdiden o bölüm için rezervasyonlar yapılmaya başlanmış bile. 

Şener ELCİL: CTP-UBP hükümeti kurulursa yandığınız gündür demektir. Bu sefer ikisi birden karşınızda olacak, bence şimdiden ne yapacağınızı düşünmeye başlasanız iyi olur. 

Değer DENKTAŞ:  Artık günde 5 tane sigara içmeye karar vermişsiniz. Bakalım ay sonuna kadar bu kuralı bozmadan uygulayabilecek misiniz?  

Osman TABAK: CTP ile koalisyona kesinlikle karşı çıkıyormuşsunuz, hatta istifa bile ederim diyormuşsunuz. Bakalım gerçekten ne yapacaksınız? 

Ahmet SAVAŞAN: YDÜ Hastanesi yolunda ekili olan alev ağaçları bu yıl ilk kez açmaya başlamışlar ve çok güzel bir görüntü oluşmaya başlamış. Keşke her yere ekilebilse o ağaçlardan. 

Sevim Beşok ESENDAĞLI: Doğum gününüz kutlu ve mutlu olsun. Dün mum üflemekten hayli yorgun düşmüşsünüz. Bu arada Rasim Beyin sürpriz hediyesine ne demeli? 

Ahmet MURATOĞLU: Cep telefonları artık fotoğraf makinalarından daha iyi çekim yapıyor değil mi? Yakında fotoğraf makinaları da kalkacak bu gidişle. 

  
GÜNÜN SÖZÜ
“ Mecliste kurulan Ad Hoc Komite’nin uzun çalışmaları sonucunda hazırlanan ve komiteden oybirliği ile geçip daha sonra Genel Kurul’da oybirliği ile kabul edilip Cumhurbaşkanlığı’na gönderilen Siyasal Partiler Yasası, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından Meclis’e geri gönderildi. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yasayı meclise geri göndermesinin tek nedeninin Birleşik Kıbrıs Partisi’nin alması öngörülen devlet katkısının zamanlaması olduğu öğrenildi”

Rasıh Reşat 
YORUM EKLE

banner471

banner474