banner564

Zokou’dan hayat öpücüğü

Lefke karşısında 3-0 geriye düşen Küçük Kaymaklı, ‘Herkesin bu iş bitti’ dediği bir anda kendine geldi ve 3 gol atarak beraberliği kurtardı

Zokou’dan hayat öpücüğü
banner598

YER: Şht. Hüseyin Ruso Stadı

HAKEMLER: Savaş Tilki, Turgay Misk, Hüseyin Özkan

KAYMAKLI: Türkkan, Çağrı, M.Kaygısız, Bilal, Hamis(Derviş), Esin, M.Yaşınses, Erdinç, Y.Kurt(Y.Kansu), Zokou, Çağan(Salih)

LEFKE: Mehmet, Ali, Aykut, Salih, A.Solkanat, Cahit(Yakup), Aziz, A.Öztürk, Smart, Kasım(Fırat), Sherman

GOLLER: dk. 7 Smart, dk. 9 Aziz, dk. 28 Sherman (Lefke); dk. 41, 55 Zokou, dk. 67 Salih (Kaymaklı)

KIRMIZI K: dk. 90+2 Smart (Lefke)

 

Ufuk ÇAĞA

Süper Ligin 16’ıncı haftasında Küçük Kaymaklı ile Lefke arasında Şht. Hüseyin Ruso Stadında oynanan karşılaşma büyük bir çekişmeye sahne oldu. Konuk ekip Lefke 3-0 öne geçtiği bu karşılaşmada rakibinin attığı 3 gole engel olamayınca sahadan 3-3’lük beraberlikle ayrılarak 1 puanın sahibi oldu.

1’inci dakikada topla rakip ceza alanına sağ taraftan giren Zokou’nun yerden vuruşu Lefke yan ağlarında kaldı.

7’inci dakikada gelişen Lefke atağında Smart yaklaşık 25 metreden topu sağ üst köşeden ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

9’uncu dakikada Smart’ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği top Bilal’ın eline vurdu, Lefke futbolcuları bu pozisyonda penaltı kararı bekledi ancak karşılaşmanın hakemiş pozisyonun ceza alanı dışında olduğu gerekçesi ile serbest atış verdi. Bu pozisyonda topun başına geçen Kasım’ın ceza alanına gönderdiği topu Aziz kafa ile ağlara göndererek skoru 2-0 yaptı.

14’üncü dakikada Kasım Sherman verkaçında topla rakip ceza alanına giren Kasım’ın köşeye giden plase vuruşunu Türkkan uzanarak dışarıya gönderdi.

28’inci dakikada Smart’ın pası ile buluşan Kasım 2 rakip futbolcudan kurtulduktan sonra pasını Sherman’a çıkardı, bu futbolcu da plase bir vuruşla topu ağlara göndererek skoru 3-0 yaptı.

41’inci dakikada Esin sağ kanattan ceza alanına girerek yerden bir pasla Zokou’yu gördü, bu futbolcu da topu boş ağlara göndererek skoru 3-1 yaptı.

44’üncü dakikada gelişen Kaymaklı atağında topla rakip ceza alanı dışında buluşan Y.Kurt’un vuruşu kaleci Mehmet’te kaldı.

55’inci dakikada Salih’in sol kanattan ceza alanına gönderdiği top defanstan sekti, bu topu önünde bulan Zokou çok güzel bir vuruşla topu köşeden ağlara gönderdi ve skor 3-2 oldu.

67’inci dakikada Lefke futbolcuları yerde yatan oyuncu olması nedeniyle topu taca attı. Taç atışını kullanıldığı anda Kaymaklı futbolcuları Lefke futbolcularına baskı yapınca, Lefke’li oyuncular topu yeniden taca gönderdi. Çağrı’ın kullandığı taç atışında Esin kafa ile topu kale alanına dodurdu, kafalardan seken topla rakip ceza alanı çizgisinde buluşan Salih’in vuruşu kaleci Mehmet’e de çarparak ağlara gidince skor 3-3 oldu.

73’üncü dakikada Lefke takımının rakip ceza alanı dışından kazandığı serbest atışta Kasım’ın yaptığı vuruş üstten dışarıya gitti.

90+2’inci dakikada daha önceden sarı kartı bulunan Smart, Zokou’ya arkadan yaptığı hareket sonrasında önce ikinci sarı ardından da kırmızı kartla oyun dışına gönderildi.

Kalan sürede başka gol olmayınca karşılaşma da 3-3 berabere sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2014, 04:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner474