banner564

YDÜ’den rekor şampiyonluk

Bu sezon Yakın Doğu Üniversitesi futbol hariç tüm dallarda bin 450 sporcu ile 59 kez mutlu sona ulaştı

YDÜ’den rekor şampiyonluk
banner598
Eğitim alanında Kıbrıs’ta ve dünyada önemli bir referans noktası haline gelen Yakın Doğu Üniversitesi, sportif alanda gerçekleştirdiği örnek atılımlarla da ada sporunun uluslararası arenaya taşınmasına ve kıtalara damga vuran bir ivme kazanmasına öncülük ediyor. Yakın Doğu Üniversitesi 2016-2017 öğretim yılında bugüne kadar tamamlanan şampiyonlarda futbol hariç diğer tüm dallarda 1450 lisanslı sporcu ile tüm branşlarda toplam 59 şampiyonluk elde etti. 
 
Yüzmede kırılmadık rekor bırakmadı
Yüzmede 2016-2017 sezonunda Yıldızlar, Küçükler ve Büyükler kategorilerinde hem kızlarda hem de erkeklerde şampiyon olan Yakın Doğu Üniversitesi, 12 yaş grubunda 8 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti rekoru elde etti. 

Güreşte başarının ismi Yakın Doğu Üniversitesi oldu
Güreş alanında da başarısını ortaya koyan Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Erkeklerde Büyükler Greko-Romen Güreş Müsabakası, Mehmet Şemmedi Büyükler Serbest Güreş Müsabakası, Büyükler Serbest Güreş Müsabakaları, Rifat Şener Serbest Güreş Müsabakası, Rauf Denktaş Büyükler Serbest Güreş Müsabakaları, Ali Çerkez Serbest Güreş Müsabakaları, Raif Kaya Büyükler Güreş Müsabakaları şampiyonluklarını elde etti.

YDÜ’nün genç yıldızları badminton, voleybol, santranç ve hentbolda da parladı
Badminton Yıldız Kızlar ve Yıldız Erkeklerde Carlton Badminton Yıldızlar Ligi Şampiyonluğunu alan Yakın Doğu Üniversitesi, Voleybolda EuroValensia 2017, Rauf Raif Denktaş Kupası ve 16. Levent Soykut Kupası Şampiyonluk kupalarını müzesine götürürken, Satranç’ta Federasyon Kupası Şampiyonu, Hentbol Büyük Bayanlarda ve Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Kupası Şampiyonu, Büyük Erkeklerde ise Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Kupası ve Süper Kupa Şampiyonu oldu. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında KKTC Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği yüzme kız, yüzme erkek, badminton erkek, atletizm kız ve teniz kız takımlarında şampiyonluk kupalarını kazandı. Yakın Doğu Koleji de KKTC Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında düzenlediği Lise Basketbol Erkek, Lise Yüzme Kız, 15 Kasım Yol Koşusu Lise Kız, 15 Kasım Yol Koşusu Ortaokul Erkek, 27 Aralık Lise Kız, 27 Aralık Orta Erkek, Ortaokul Basketbol Erkek, Lise Kros Erkek, Lise Kros Kız, Ortaokul Kros Kız, Ortaokul Kros Erkek, Ortaokul Atletizm Erkek, Lise Atletizm Kız, Ortaokul Yüzme Kız, Ortaokul Yüzme Erkek takımları şampiyonlukları kazandılar. 

Üniversiteler Arası Spor Oyunlarında takım olarak hem kızlarda hem de erkeklerde şampiyon Yakın Doğu Üniversitesi

KKTC Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 16, Üniversiteler Arası Spor Oyunları çerçevesinde düzenlenen 15 ayrı branştaki oyunlarda Yakın Doğu Üniversitesi Kadın takımları Atletizim, Basketbol, Bisiklet, Satranç, Teniz ve Yüzme, Erkek takımları ise Atletizm, Basketbol, Bisiklet, Darts, Futsal, Güreş ve Yüzme dallarına, toplamda ise 13 branşta şampiyonluk kazandı. Oyunların Genel Klasmanında ise Yakın Doğu Üniversitesi Kadın ve Erkek takımları oyunları şampiyon olarak tamamladı.

Doç. Dr. İrfan Günsel: Çok çalışmanın önünde hiçbir engel durmaz
Elde edilen başarıların tesadüfi olmadığını vurgulayan Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel, çalışarak gidilen her yolda başarının mutlaka geleceğini söyledi.

Doç. Dr. Atamtürk: Günübirlik başarı için değil, başarının sürekliliği için çalışacağız
Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Doç. Dr. Hakan Atamtürk bu yıl üniversite sporları ve ferdi olarak spor dallarında bir çok başarılara imza attıklarını, ülkemizin ve Yakın Doğu Üniversitesinin adını duyurmaya çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. İnsana yatırım yaparak sporu yeniden ayaklandırmayı istediklerinin altını çizen Doç. Dr. Atamtürk, “Sporun her dalında Yakın Doğu Üniversitesini zirveye taşımak ve gençlere şans tanımak istiyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2017, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473