banner564

Golleriniz puan getirsin

K. Pet Süper Ligi’nin tamamlanmasına son 3 hafta kaldı. Son haftalarda yaşanan gelenek yine bozulmadı.

 Golleriniz puan getirsin
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
Liderlik koltuğuna oturan takım oynadığı ilk maçta puan veya puanlar kaybederek liderlik koltuğunu başka takıma devretti.
Haftaya damgasını vuran en önemli olaylardan biri de Cihangir – M. Menekşe maçında meydana gelen olaylar oldu. Sahalarımızda hiç görmek istemediğim olaylarla çok erken karşılaşıyoruz. Puanların telafisi olmayan haftalarda bakalım ne gibi olaylarla karşılaşacağız. 
Bir diğer konu da, M. Menekşe’nin yabancı oyuncusu David’in apar topar adadan ayrılması ile takımını zorda bırakması oldu. 
Yabancı oyuncularla ilgili konunun bir kez daha değerlendirilmesi gerekir. Çünkü bu gibi olaylarla her sezon karşılaşıyoruz ve zaten maddi imkanlarla boğuşan takımlarımız büyük maddi kayıplara uğruyorlar. 
Özellikle zirvedeki mücadelenin kıyasıya olması ligimizin daha çekişmeli geçmesine neden oluyor. Umarız sezon sonuna kadar da bu şekilde gider.
Hafta sonu oynanacak maçlarla 11’nci hafta maçları tamamlanacak. 
Cumartesi günü Binatlı-Y.Boğaziçi, M.Türk Gücü-Cihangir, Çetinkaya-Lefke ve G. Birliği-T. Ocağı maçları oynanacak. Pazar günü oynanacak M. Menekşe-B. Bağcıl, Değirmenlik-K. Kaymaklı ve D. Türk Birliği-Yenicami maçları ile haftayı tamamlayacağız.

Lider için zirvede kalma maçı (Binatlı-Y. Boğaziçi)
Ligde 8’nci hafta sonunda 20 puanla liderlik koltuğuna oturan Binatlı hafta sonu tekrar koltuğu geri aldı. 
Ligin yenilgisiz tek takımı ve lider durumda olmaları nedeniyle moralleri de çok yüksek. Golcülerinin formda olması onları maçın favorisi olarak öne çıkarıyor ve maçı kazanmaları halinde haftayı yine lider olarak tamamlayacaklar.
Son 6 maçtır galibiyetle tanışamayan Y. Boğaziçi puan cetvelinde 7 puanla düşme potasının içinde yar alıyor. Teknik adam değişikliğinden sonra kendi sahalarında 2 farklı öne geçmelerine rağmen sahadan 1 puanla ayrıldılar. Onlar için en zor deplasman maçlarından birine çıkacaklar. Karşılarında lider ve golcüleri iyi olan bir takımla karşılaşacaklar. Güzelyurt Zafer Stadı’ndaki maçın hakemi Hakan Muhtaroğlu.

Kalan maçlardaki hedefleri için çok önemli (M. Türk Gücü—Cihangir)
Deplasman maçlarında istediği sonuçları alamayan 18 puanlı M. Türk Gücü, kendi sahasında başarılı bir takım. Üst sıralarda kalmak isterse bu maçı kazanması gerekir. Çünkü kaybeder rakipleri de kazanırsa puansal olarak geride kalacak. Kazanırsa lider de olabilir. Kendi evinde çok daha yüksek tempoda oynayan M. Türk Gücü maçın favorisi olsa da zor bir maça çıkacaklar.
Cihangir 2 maçı üst üste kazanamaya bir takım ve bu haftaya kadar sadece 11 puan toplayabildiler. İstedikleri istikrarı yakalayamadıkları için her maça sancılı çıkıyorlar. M. Menekşe karşısında zor da olsa alınan galibiyet onlara moral oldu. Onlar için alabilecekleri deplasman galibiyeti 3 puandan daha çok moral olarak onları yukarıya taşıyacak. Magosa Cambulat Stadı’ndaki maçın orta hakemi Osman Özpaşa.

İzlenilmesi gereken bir maç (GAÜ Çetinkaya-Lefke)
GAÜ Çetinkaya arka arkaya aldığı farklı galibiyetlerden sonra beklemediği puan kayıpları yaşadı.  
Lefke maçı en zor maçlarından biri olacak. Tecrübeli bir takım olmaları onların en büyük avantajı olsa da rakiplerinin de etkili silahları olduğunu unutmamalıdırlar. Zor maçlarda daha iyi oynayan GAÜ Çetinkaya için bu maç zirve mücadelesi açısından çok önemli.
Leke kendi sahasındaki galibiyet serisine D. Türk Birliği maçında son verdi. Deplasmanlarda kendi evindeki kadar başarılı değil. Hafta sonu da ligin en tecrübeli ve güçlü takımlarından biri ile oynayacaklar. Üst sıralar için bu maçtan mutlaka puan veya puanların alınması gerekir. Kazanırsa zirveye ortak olur.
Lefkoşa Atatürk Stadı’ndaki maçta Serhan Şimşek düdük çalacak.  
Farklı duyguları olan bir maç (Gençlerbirliği-T. Ocağı)
Bir tarafta üst üste aldığı başarılı sonuçlarla rahat bir duruma gelen G. Birliği diğer tarafta ise hep sıkıntılı maçlar oynayan ve istedikleri puanları alamayan T. Ocağı. 
G. Birliği takımının başında olan teknik adam sezona bu maçtaki rakibinin teknik adamı olarak başladı. Onun için de zor bir maç olacak. Duygusal yönü farklı olan maçta aşırı hırsın ters tepebileceği de unutulmamalı.
T. Ocağı bu haftaya kadar sadece 1 galibiyet aldı. Onu da kendi sahasında değil deplasmanda aldı. Alt sıralardan kurtulmak ve ligin ikinci yarısına daha umutla bakmak için kazanamazsa bile puan almak zorunda. Ancak onları beklediklerinden de zor bir maç bekliyor. Ligin en çok beraberlik alan 2 takımından bir olan T. Ocağı 8 puanla düşme potasının hemen üzerinde. İskele Cumhuriyet Stadı’nda oynanacak maçı Fehim Dayı yönetecek.

İkisi için de puandan fazlası bir maç (Mormenekşe-B. Bağcıl)
M. Menekşe takımı, sporseverleri olduğu gibi taraftarlarını da fazlasıyla hayal kırıklığına uğratan bir takım. Ancak yaşadığı sorunlara baktığımız zaman buralarda olması bile onlar adına başarı sayılır. Hem sahasında oynayamaması, yabancı oyuncularından istediğini alamaması yanında takımdan ayrılmaları onları çok zor duruma düşürdü. Kazanmaktan başka hiç ama hiçbir sonuç onları tatmin etmeyecek. Son sırada ve 7 puanda kaldılar.
B. Bağcıl da son 4 maçtır kazanamıyor. Kadro darlığının dezavantajını fazlasıyla yaşıyorlar. Her geçen hafta geçmiş haftaları aratan maçlar oynuyorlar. İlk devrenin sonuna kadar alabilecekleri her puan ligin ikinci yarısı için yapacakları transferlerle daha başarılı olmak adına çok önemli. Onları çok zor bir maç bekliyor. Alabilecekleri 1 puan ile altın değerinde olacak. 
Gazimagosa Dr. Fazıl Küçük Stadı’ndaki maçın hakemi Mehmet Malek.

Galibiyet büyük moral olacak (Değirmenlik-K.Kaymaklı)
Topladığı 11 puanla sıkıntılı günler yaşayan Değirmenlik, kendi evindeki maçı mutlak kazanmak istiyor. Çünkü bundan sonra kaybedilen puanların önemi çok daha fazla anlaşılıyor. Kazanırsa rakibinin üzerine çıkacak ve moral olarak da iyi duruma gelecekler. Onlar da birçok takımımız gibi istikrarı yakalayamayan bir takım. Bunun sonucunda da sürekli alt sıralarda kalıyor.
K. Kaymaklı deplasmanlarda en başarısız takım durumunda ve sadece 1 puan alabildiler. Değirmenlik maçı hem zemin hem de rakibinin durumu nedeniyle beklemedikleri kadar zor olacak. Cezalı oyuncularının olması da onlar için özellikle defansta sorun olabilir. Takımın genç olması, tecrübelilerin de bu sezon kendilerini inkar eder gibi oynamaları K. Kaymaklı adına kötü bir durum ortaya çıkarıyor. Kazanamazlarsa daha da alt sıralara düşecekler.
Değirmenlik Sadık Cemil Stadı’ndaki maçın orta hakemi Utku Hamamcıoğlu.

Amaçları üst sıralarda kalmak (D.Türk Birliği-Yenicami)
Haftanın en önemli maçlarından biri de bu maç. D. Türk Birliği zorlu Leke deplasmanında iki farklı öne geçmesine rağmen maçtan beraberlikle ayrıldı. Kendi sahasındaki bu maçta üst sıralarda kalmak için 3 puanla ayrılmak zorunda. Kazanamaz ve onun üzerindekiler kazanırsa puan olarak çok geride kalacaklar. Topladıkları 16 puan onlar için yeterli değildir. Ev sahibi olması nedeniyle 3 puana daha yakındırlar.
Yenicami güçlü rakibi M. Türk Gücü’nü mağlup ederek “ben her zaman üst sıralarda olacağım” der gibiydi. Tecrübelilerle gençlerin iyi kaynaştığı bir takım. Zor bir deplasmana çıkacaklarını kendileri de biliyorlar. Kaybederlerse rakiplerinden geriye düşecekler. Ancak kazanırlarsa çok şeylerin değişeceğini de biliyorlar. En azında rakibine yenilip puan farkının kapanmasını istemeyecekler.
Girne 20 Temmuz Stadı’ndaki maçta Mehmet Sezener orta hakem olarak görev yapacak. 

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2015, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner474