banner564

Memleket nasıl mı?

   Yurt dışında yaşayan yakınlarımız; dil alışkanlığından olsa gerek arada bir “Memleket nasıl gidiyor?” diye soruyorlar...
   Televizyonları uydudan izlemiyor musunuz?..
   Gazetelerin yazdıklarını internet sayfasından okumuyor musunuz?..
   Öyleyse nasıl gittiğini biliyorsunuzdur...
   Hani bilmediklerimiz de olabilir...
   Yazılmayanlar, söylenmeyenler...
   Gizli tutulanlar...
   Elbette, yazılmayan da çok, söylenmeyen de...
   Kanıt olmayınca yazamıyoruz...
   Belgesiz hiçbir iddiayı gündeme getiremiyoruz...
   Dedikoduya dayalı haber zaten yapmıyoruz...
   Peki gözle görünen ama üzerinde pek durulmayan hiçbir şey yok mu?..
   İşte burada bir nokta koyalım...
   Elbette gözle görünen çok şey vardır...
   En önemlisi de Kıbrıs konusunda hiçbir hazırlığın olmamasıdır...
   Beklenmedik bir anda çözüm kapıya dayanırsa ne olacak?..
   İlk gün, ilk saatten itibaren ne tür gelişmeler yaşanacak?..
   Kıbrıslı Türk esnaf, ithalatçı, turizmci ne tür sorunlarla karşılaşacak?..
   Mülklerle ilgili adımlar atıldığında, ipotekli mallar ne olacak?..
   Elindeki mülkü kaybeden adamın banka borçlarını kim ödeyecek?..
   Kredilerin dönüşü olmayınca bankalar ve mudiler ne tür sorunlarla karşılaşacak?..
  Geçimini daha çok Türk öğrencilerden, Türk turistlerden, hatta Türk askerinin harcamalarından sağlayan yüzlerce dükkan, cafe, restoran sahipleri ne iş yapacak?..
   Sigorta emeklilerine ödenen maaşlarının yüzde 55’ini karşılayan çalışma izinlilerin sayısı azaldığında veya belirli bir zaman dilimi içinde tümü gittiğinde aradaki farkı kim verecek?..
   Sigorta primleri bir anda dibe vurduğunda sağlık sorunları nasıl çözülecek?..
   Kaldı ki sigorta kurumu şimdiden çok ciddi bir krizle karşı karşıya…
   Ay sonunda emekli maaşlarının nasıl ödeneceğini kimse bilemiyor…
   Bankalardan borçlanmaktan başka bir çare kalmadığı anda bu kurumun geleceği herkesi endişelendiriyor…

Ne tür planlarımız var?

   Bir de ‘çözümsüzlüğün devamı halinde’ KKTC’nin yapacakları son derece önemlidir…
   Ekonomi, sağlık, eğitim ve dış ilişkilerde ne tür projeler hayata geçirilecek?..
   Çözümsüzlüğün devamı durumunda KKTC’nin ekonomik ve siyasal anlamda planları nedir?..
   Dünya çapında nasıl bir propaganda kampanyası başlatılacak?..
   Hangi ülkelere öncelik verilecek?..
   Yayınların içeriği ne olacak?..
   Ne kadarlık bir bütçeye ihtiyaç duyulacak?..
   Kampanyayı hangi profesyonel ekip yürütecek?..
   İşte tüm bu konularda Ankara ile yapılan görüşmeler büyük önem taşıyor…
   Sayın Sucuoğlu’nun dünkü ziyaretinde ele alınan konuların oldukça önemli olduğuna kuşku yoktur…
   Fakat daha kapsamlı bir değerlendirmenin, 23 Ocak seçimlerinden sonra gerekli olacağını düşünüyoruz…
   Her konuda Türkiye’nin ciddi desteğine ihtiyacımız vardır…

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 3 yıl Önce

Bugünkü Yazınıza Tam not Sayın Akar KKTC nin sizin gibi ileriyi görebilen ileri görüşlü ve de Uluslararası tecrübe sahibi kişilere çok ihtiyacı vardır ! Günübirlik kararlarla ve ancak maaş ödeyebilmek için sadece ay sonuna odaklanan Yöneticilerimiz Ülkemizi batma noktasına getirmişlerdir, Anavatan Türkiye’nin desteği olmadan Desteksiz KKTC nin yürümeyi değil ayakta durabilmesi bile mümkün değildir! Bu gerçekler ile Dünyadan yalnızlaşıp yoksullaşan Ülkemiz insanlarının bu kötü siyaset neticesi gelecek günlerde ödemek zorunda kalacağı ağır bedeli ise kimse düşünmek istemiyor !
Kırk yıl önce ilan ettiğimiz KKTC nin bugün geldiği nokta içler acısıdır ! Kısır döngü içinde bulunduğumuz kötü Siyasetimizi bir an önce değiştiremez isek bizleri daha da zor günler bekleyecektir !
Zararın Nereresinden Dönülse Kardır diye bir Atasözümüz vardır !

Mağusalı
Mağusalı - 3 yıl Önce

Sn. Akar. Bu söylediğin sorunları hiçbir siyasetçi, hiçbir makam yarım asırdan sonra çözemez. Birinci nesil çoktan hakkın rahmetine kavuşmuştur. İkinci nesil Kemal’e ermiştir. Üçüncü nesilin önünde. Bir hikaye gibi babadan dededen duymuşlar.

Türkish  power
Türkish power - 3 yıl Önce

Mr magosali TC ile KKTC nin arasini bozmaya çalışanlar yeni duzenciler İngiliz mandasinin tadini unutmamış İngiliz muhipleri Annan oylamasında crans Montana da sanatı yiyip hala akillanmamis palikarya yancilari sirtini TC den gelen yardımlara dayayıp hala yediği kaba pisleyen kamu sendikaların iş bilmez bürokrat ve siyasetcilerin ülkesine yol hastane dere önüne bir bent yapamayan zihniyetin TC den gelen öğrencilere sterlinle kira doseyen ev sahiplerin TC de yabancı öğrenci statüsünde en iyi üniversitelerde okuyup (göstermelik yos sınavıyla) TC yi beğenmeyen guruhlarin yarım gün mesai ile günü kapatıp tuyen çalışanların TC den gelenlere niye geldiler niye vatandaşlık veriliyor diye bas bas bağıranlar vs vs dir ozelestiri yapıp gerçekleri kabullenmek
yerine bozuk plak gibi aynı terane peşinde koşmaktan vazgeçip KKTC yi 1)kendini devletin üzerinde gören kamu işçi memur sendikaları yeni duzenci teslimiyetci kafalardan2)TC ye habire islamofasist yakistirmasi yapan zati muhteremlerden ki Makarios hayranı tiplemeler3)faydacı siyasetçi bürokrat isinsani sultasindan kurtariniz KKTC de okuyup okulu bitirdiğinde TC ye dönerken sovmeyen bir öğrenci varmıdır onu da araştırınız bir de devlet hastanelerinde hastaların özel hastane ve laboratuvarlara nasıl yonlendirildigine bir eko vs kaç ay sonrasına gün verildiğine vs bakınız yani lafla peynir gemisi yurutemiyorsunuz

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Yani sayın magosali gerçekler acıdır kabullenmek zordur işin içine benliğine saygini yitirmek kabullenemedigin pismanlik duygulari kendini yetersiz hissetme ve buna bağlı kayıtsız şartsız batı hayranlig ve kompleksi bilinçaltında kendinden nefret etme vs vs girer sonra da parçalanıp dağılmak için belirli psikolojik savunma mekanizmaları işin içine girer ama gerçeğin ayazı sert kışı çetindir önemli olan sert vurmak değil sert vuruşta dayanabilmektir

Satıryan
Satıryan - 3 yıl Önce

Tavsiyem şudur ki garantör ülkelerle de sıkı bir diyalog kurmak, onların da yüksek akıl ve tecrübelerinden faydalanmak gerekir. Uygularsınız veya uygulamazsınız, ama fikir almak her zaman faydalıdır.

Öz
Öz - 3 yıl Önce

1974 sonrası ele geçen küçük büyük sanayi tesisleri battı, Sanayi holding, eti, KTHY battı. Portakal bahçelerinde ağaçlar kurudu. Arteziyen kuyuları tuzlandı.Denizler kirlendi, Dağlar oyuldu.Rum banka kasalarından ele geçen, KL döviz , kıymetli taşlar ve vatandaşın KL ları iç edildi.Araziler ve kıyılar yağmalanıp, talan edildi.Eğitimin kalitesi düştü. Sağlık çöktü. Halen elle tutulan ne kaldı ki?
Hani bir şarkı vardı ''Sil baştan.Yeniden başlamak gerek.'' Her şeyi silip yeniden başlamalı. Bu da ancak çözümle ve askıda olan AB muktesebatının, kalkması ile olur.

Mağusalı.
Mağusalı. - 3 yıl Önce

Türkış Power. Sen küfür ve alay et. Bu sorunlara ötesinden KKTC halkı gelecek. Senin yarı İngilizce, yarı Türkçe bozuk lisanını pek anlayan yok. Bilgilisin. Bilgini kendine sakla. Ermenimisin, Rummusun, Yunanlımızın nesin anlayamadım. Anavatan ile ilişkilerimize nifak sokuyorsun. KKTC ile ilgili düşmanlığın niye?

Magusalı
Magusalı - 3 yıl Önce

KKTC öyle önemsenmeyecek bir devlet değildir. Başta Rumlar ve Yunanlıların, sonra da AB nin bütünü bizimle uğraşıyor ve hedeflerine ulaşamıyorlar. Daha fakir olabiliriz ancak güvenmeyiz. Güvende olmak ne demek olduğunu 955, 1963 ve 1974 yaşayan birisi olarak ancak bizler bilebiliriz.


banner471

banner473