banner564

Bölgeye hareket geldi

İskele’de devam eden festival birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapıyor

Bölgeye hareket geldi
banner598
İskele’de devam eden ve bu yıl 47’ncisi düzenlenen festival birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Bölgeye sanat ve kültürel anlamda ciddi bir hareketlilik getiren festivalde geçtiğimiz günlerde Tavla Turnuvası, Yılın Genç Erkeği ve Genç Kızı yarışmalarının yanı sıra, Bahar Gökhan, Çağdaş Aydaş ve Öztürk Öz’ün sahne aldığı konserler gerçekleşti.
Tavla müdavimlerini bir araya getirmeyi başaran turnuvanın bu yıl beşincisi yapıldı.
96 kişinin katıldığı turnuvada final karşılaşması 8 kişi arasında yapıldı. 
İbrahim Şenmert’in organize ettiği, İskele Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen tavla turnuvasında dereceye girenler ödüllendirildi. 96 kişinin arasından sıyrılarak bin 200 TL’lik para ödülü kazanan isim Adnan Milli oldu. Milli para ödülü ile kupasını İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun elinden aldı. 700 TL’lik ikincilik ödülünün sahibi ise Kani M. Ergüven oldu. 450 TL’lik üçüncülük ödülünün sahibi Özgür Kaplan, 200 TL’lik dördüncülük ödülünün sahibi ise Fikri Aksüt oldu. 

Genç güzeller belirlendi
Festivalde bu yıl 32’ncisi düzenlenen Yılın Genç Kızı ve Yılın Genç Erkeği yarışması, Bülent Günkut organizasyonu ile yine ses getirdi. Gençlik Yarışması’nın birincileri; Yılın Genç Kızı İskele’den 18 yaşındaki Tuğçe Erdönmez, Yılın Genç Erkeği ise Girne’den 18 yaşındaki Süleyman Uçar oldu. Birinciler 1000 TL’lik para ödülün de sahibi oldu
Spor ve takım elbise (erkekler) abiye kıyafetler (kızlar) ile podyumda yürüyen genç kız ve genç erkeklerin heyecanı görülmeye değerdi. Hepsi birbirinden güzel genç erkek ve genç kızların heyecanına ailelerinin yanı sıra, Açık Hava Kültür Merkezi’ndeki yarışmayı izleyenler de ortak oldu. 

Yılın Genç Erkekleri ve ödülleri şöyle; 
Süleyman Uçar – Yılın Genç Erkeği 1.si (1000 TL)
Mertkan Güler – Yılın Genç Erkeği 2.si (500 TL)
Adnan Emin- Yılın Genç Erkeği 3.sü (300 TL )

Yılın Genç Kızları ve ödülleri şöyle; 
Tuğçe Erdönmez – Yılın Genç Kızı 1.si (1000 TL)
Gülseren Akkoyun – Yılın Genç Kızı 2.si(500 TL)
Gölge Koze – Yılın Genç Kızı 3.sü (300 TL )

Birinci, ikinci ve üçüncülerin açıklandığı gecede plaketler de verildi. Havai fişek gösterilerinin de yapıldığı organizasyon; Yılın Genç Kızı ve Yılın Genç Erkekleri ile fotoğraf çekimi ile son buldu. 

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2015, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner474