banner564

İsrail’i lanetledi

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bizim için Kobani neyse Kudüs de odur” dedi

İsrail’i lanetledi
banner598
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Kobani'deki direnişin iki aydır güçlü iradeyle devam ettiğini söyledi. 
Kobani direnişinin karşısında hiçbir gücün duramayacağını ifade eden Yüksekdağ, "düştü düşecek" söylemlerine ve saldırılara rağmen direniş gücünden hiçbir şey kaybedilmediğini belirtti. Yüksekdağ, El Nusra'nın bu kez Afrin'e saldırı hazırlığı yaptığını dile getirerek, "Kobani'de umduklarını bulamayanlar, direnişi bitirme muradına eremeyenler bu kez gözlerini Afrin'e dikti. İktidarın eğitip donattığı El Nusra çeteleri, IŞİD çeteleri bölgeyi katliam cehennemine, yangın yerine dönüştürdüler" diye konuştu. 
Figen Yüksekdağ, Filistin'in de Ortadoğu'daki ateş düşen başka bir yer olduğunu belirterek, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırısını sert sözlerle eleştirdi. 
"Bizim için Kobani neyse Kudüs de odur. İstanbul, Ankara neyse Kudüs, Gazze, Batı Şeria odur " diyen Yüksekdağ, şöyle devam etti:
"İsrail siyonizminin Kudüs'e, Mescid-i Aksa'ya dönük saldırı politikası lanetlenmesi gereken politik duruşun ilanıdır. Bir kere daha İsrail'in Mescid-i Aksa'ya saldırısını kınıyorum, lanetliyorum. Mescid-i Aksa gibi kutsal mekana dönük böyle bir saygısızlık asla kabul edilemez. Bizler Filistin mücadelesini, Türkiye halklarının kurtuluşu ve özgürlüğü mücadelesinden ayrı tutmadık. Bizim için Filistin'in özgürleştirilmesi davası, bizim özgürlük davamızla eş anlamlıdır. 

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2014, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473