banner564

‘İhanetin hesabı sorulacak’

Başbakan Erdoğan, İkitelli Şehir Hastanesinin temel atma töreninde medyaya, CHP liderine ve savcıya yüklendi

‘İhanetin hesabı sorulacak’
banner598

   Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir'de İkitelli Şehir Hastanesinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, üçüncü köprünün yapıldığını belirterek, muhalefetin bundan rahatsız olduğunu söyledi. Erdoğan dünkü konuşmasında ağırlıklı olarak CHP lideri kemal Kılıçdaroğlu’na, medyaya ve 17 Aralık operasyonlarıyla ilgili savcıya yüklendi.

   Erdoğan "Dün, bir gazete, Adana'da MİT’in tırlarına yapılan saldırının görüntülerini yayınladı. Bu ülkenin Milli İstihbarat Teşkilatı'na, işte o paralel, var ya bir paralel yapı, onu öğrendiniz değil mi, iyice kavradık değil mi? Olur ya sizin de kapınızı birileri gelir çalabilir. Bazı bayanlar gelebilir, bazı ablalar gelebilir. Onlara şunu söyleyin; 'biz halimizden memnunuz, biz ülkemizde olanları görüyoruz. Eğer sizin de kendinize güveniniz varsa partinizi kurun da öyle ortaya çıkın' deyin" ifadelerini kullandı. 

    Erdoğan, kendi gündemlerinde demokrasi, milli irade, huzur ve kardeşlik olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Peki onların gündeminde ne var? Onların gündeminde yıkmak var. Onların gündeminde yıpratmak var. Onların gündeminde Türkiye'nin kazanımlarını yok etmek, Türkiye'nin büyük projelerini engellemek, Türkiye'nin itibarını, gücünü zedelemek var. İşte gördünüz, dün, bir gazete, Adana'da Milli İstihbarat Teşkilatı'nın tırlarına yapılan saldırının görüntülerini yayınladı. Bu ülkenin Milli İstihbarat Teşkilatı'na, işte o paralel, var ya bir paralel yapı, onu öğrendiniz değil mi, iyice kavradık değil mi? Olur ya sizin de kapınızı birileri gelir çalabilir. Bazı bayanlar gelebilir, bazı ablalar gelebilir. Onlara şunu söyleyin; 'biz halimizden memnunuz, biz ülkemizde olanları görüyoruz. Eğer sizin de kendinize güveniniz varsa partinizi kurun da öyle ortaya çıkın' deyin. O paralel savcı operasyon yapıyor. MİT mensuplarına silah doğrultuyorlar. Yere yatırıyor, tekmeliyorlar. Kimin talimatıyla oluyor bu biliyor musunuz? Emniyetin, jandarmanın içine sızan paralellerin talimatıyla, yargının içine sızan paralel savcının talimatıyla oluyor. İşte bunlar, yurt dışındaki odaklardan talimat alarak, kendi ülkelerinin istihbarat teşkilatına silah doğrultacak kadar vatana ihanet içindeler. Benim ülkemin istihbarat teşkilatı, Suriye'ye, hem de Suriye'deki Bayır Bucak Türkmenlerine insani yardım taşıyacak, birileri de gelecek, bunu silahla, zorbalıkla, yasa dışı şekilde engelleyecek. Ey paralel yapının savcısı, sen benim bilgim olmadan, iznim olmadan MİT'e müdahale edemezsin. Yasa bunu emrediyor. Bu ne cesaret? Bu millet bunu affetmez. Bu millet bunu unutmaz. Bu ihanetin, bu aşağılık faaliyetin, bu casusluğun hesabını hepsinden soracağız. Kim adına yapıyorlar, bunlar ortaya çıkacak. Bunlara talimat veren elebaşılarından da soracağız. Ama biz sabırlıyız."

 

"Son manşeti ey medya siz atmayacaksınız”

 

   Başbakan Erdoğan, bir şeyin altını çizmek istediğini ifade ederek, şu anda, medyada, hem hükümete, hem Türkiye'ye yönelik operasyonu sabırla, ibretle izlediklerini söyleyerek, şunları kaydetti: 

   "Bir kısım medyanın, manşetleriyle, köşe yazılarıyla, yalan ve iftiralarla, nasıl bir aşağılık operasyonun içinde olduğunu biz de görüyoruz, millet de görüyor. Biz bu operasyonları çok iyi biliriz. Bizim hayatımız, işte bu tür medya operasyonlarıyla mücadele etmekle geçti. 1994'te İstanbul'da seçildiğim andan itibaren bu manşetlerle üzerimize geldiler. 'Muhtar bile olamaz' dediler. Ne oldu? Milletimiz, bırakın muhtarlığı bu kardeşinizi geldi başbakan yaptı. 28 Şubat'ta üzerimize geldiler. Danıştay cinayetinde, partimizi kapatma sürecinde böyle üzerimize geldiler. Buradan açık açık bir kez daha söylüyorum; biz bu manşetlerle çarpışarak büyüdük, bundan sonra da asla boyun eğmeyiz, bu operasyonlar karşısında geri adım atmayız. Ellerinden geleni yapsınlar. Ne becerileri varsa ortaya koysunlar. Hangi manşeti atarlarsa atsınlar. Biz bunlara boyun eğmeyecek, bunlara aldanmayacağız."

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2014, 00:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473