Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin siyasi geleneğinde tartışmaların sert ve acımasız olduğunu belirterek, "İnanıyorum ki zenginleştikçe, demokrasi daha çok yerleştikçe, daha çok hukukun üstünlüğünü hep beraber geçerli kıldıkça bütün bunlar da bu gelenekler de değişecektir. Neticede Türkiye de en gelişmiş, kalkınmış ülkeler gibi siyaseti de ekonomisi de eğitimi de öyle olacaktır" dedi.
Kütahya’yı zxiyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Çınar Otel'de onuruna verilen öğle yemeğine katıldı. Yemekte, kentin ileri gelenlerinin yanı sıra şehit aileleri ve gaziler de bulundu.
Yemekten önce çini sanatçıları İsmail Yiğit, Mehmet Gürsoy, Nida Olçar ve Mehmet Yıldırım'ın açtığı standı gezen Gül, Yıldırım'ın çini vazo yapımını izledi, çini tabak üzerine boyama yaptı.
Dünyaca ünlü çini ustası Gürsoy, Gül'e çini şekerlik içinde çikolata ikram etti. Çini sanatıyla ilgili bilgi alanGül, ustalarla sohbet etti.
Daha sonra şehit aileleri ve gazileri selamlayarak yemek salonuna giren Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasına, ilan edilmesine karşın iki kez iptal etmek zorunda kaldığı seyahati gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek başladı.
Türkiye'yi ve dünyayı bilen birisi olarak, Türkiye'nin geleceğinin çok parlak olduğunu söyleyen Gül, şunları kaydetti:
"Bunu bilerek söylüyorum, geleceğimiz çok parlaktır. Sıkıntılar, münakaşalar, tartışmalar olabilir. Bizim siyasi geleneğimizde tartışmalar acımasız oluyor. Bunu hepimiz görüyoruz, biliyoruz, yaşıyoruz. Bazen çok sert geçiyor ama bu, bugünlere mahsus değil uzun geçmişimizden beri Türkiye'nin geleneği. İnanıyorum ki zenginleştikçe, demokrasi daha çok yerleştikçe, daha çok hukukun üstünlüğünü hep beraber geçerli kıldıkça bütün bunlar da bu gelenekler de değişecektir. Neticede Türkiye de en gelişmiş, kalkınmış ülkeler gibi siyaseti de ekonomisi de eğitimi de öyle olacaktır. Bu uğurda çok fazla işler yapılıyor. Bunların şahitleri sizlersiniz. Hiçbir zaman gelecekle ilgili Türkiye'de ve çevremizde ümitsizlik olmaması lazım. Geleceğe hep beraber çok daha ümitle ve parlak bir şekilde bakmamız gerekir. Türkiye'nin geleceği iyi olunca şehirlerin de geleceği ayrı ayrı iyi olacaktır. Aslında her şehrin kalkınması neticede Türkiye'yi kalkındıracaktır."
Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2014, 15:44