banner564

DAÜ Mezuniyet Töreni yapıldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) 2013-2014 Akademik Yılı Bahar Dönemi mezuniyet töreni dün akşam yapıldı.

DAÜ Mezuniyet Töreni yapıldı
banner598

Bin 833 mezunla birlikte toplam mezun sayısı 42 bini aştı

Gazimağusa, 9 Temmuz 14 (T.A.K.): Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) 2013-2014 Akademik Yılı Bahar Dönemi mezuniyet töreni dün akşam yapıldı.

DAÜ Stadyumu’nda yer alan törende 41 ülkeden bin 833 mezun diploma aldı. Böylece DAÜ’nun mezun sayısı  98 ülkeden olmak üzere 42 bini aştı.

Mezuniyet törenini, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, 28. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Tayyar Süngü, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif de izledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle başlayan törende mezunlar adına sembolik ağaç dikimi gerçekleştirildi.

Konuşmaların ardından tören, diploma ve ödüllerin verilmesi, Direnen Mızıkacılar konseri ve havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Siber: “güçlü üniversite, özerk üniversitedir”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin diploma alarak  hayata açılan en önemli kapılardan birini araladıklarını,  kariyerlerindeki en büyük güvencenin ise aldıkları akademik eğitim ve özgüven olacağını kaydetti.

Siber, üniversitelerin toplum yaşamında her zaman önemli olduklarını belirterek, “Güçlü üniversite özerk üniversitedir. Akademik özerklik, yönetimde özerklik  çok önemlidir” dedi..

Siber,  hiç bir zaman üniversitelerin siyasi iktidarın altında bir yönetim olmasını arzulamadıklarını, özerk üniversitelerin güçlü üniversite olduğunu kaydetti.

Siber, ambargo ve izolasyonlar altında üniversitelerin gücünün çok daha önemli olduğunu, üniversiteleri önemsediklerini, uluslararası rekabette daha üst seviyelere tırmanmalarının da önemli olduğunu vurguladı.

Akça: “daü kuzey kıbrıs türkü’nün neleri başardığının göstergesi”

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, mezunların diploma alarak hayatlarında çok önemli bir aşamaya geldiklerini ifade etti.

Dünyanın giderek daha da küreselleştiğini ve birçok sınırlamaların ortadan kalktığını kaydeden Büyükelçi Akça,  dünyadaki tüm insanların birbiriyle yarış ve rekabet halinde olduğunu belirtti.

KKTC’nin artık bir eğitim ülkesi olduğunu ve bunun tescillendiğini söyleyen Akça,  KKTC’deki 8 üniversitenin 7’sinde bugünlerde mezuniyet törenleri yapıldığını, bunun da KKTC’nin eğitim adası olduğunun kanıtı olduğunu söyledi

Akça, KKTC’nin nüfusuna göre büyük oranda üniversite öğrencisini barındırdığını, yetiştirdiğini ve dünyaya gönderdiğini belirtti.

Akça, mevcut üniversitelerin kaliteyi artırma ve büyütme ve yeni üniversitelerin sisteme girme çabasında olduklarını kaydederek  “Rahatlıkla söyleyebilirim ki, Kuzey Kıbrıs artık bir eğitim adasıdır  ve tescillenmiştir. Önümüzdeki dönemde dünyada, Kuzey Kıbrıs markasında eğitimde daha da yukarıya taşıyacak gelişmeler olur diye ümit ediyorum” dedi. 

Akça, DAÜ’nün; mezun öğrencilerin kimliklerinin bir parçası olduğunu ve gittikleri yerlerde kendilerine ve üniversiteye yakışır  kariyerler yapacaklarına inandığını söyledi.

Akça, Türkiye Cumhuriyeti olarak üniversitelerin gelişmesine katkıyı sürdüreceklerini vurgulayarak, “Buna en fazla layık olan da DAÜ’dür” dedi.

Akça, “DAÜ,  Kuzey Kıbrıs Türkü’nün neleri başardığının bir göstergesidir.

KKTC’deki kurumlar arasında parmakla gösterilen bir kurum olmuştur ve bununla gurur duyuyoruz” dedi.

Kaşif:” varız, var olacağız…”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif de, DAÜ’nün gelişimine dikkat çekerek, küçük bir tepede birkaç yüz öğrenciyle enstitü olarak kurulan DAÜ’nün çok kısa sürede uluslararası kabul gören üniversiteye dönüştüğünü kaydetti.

DAÜ’nün bugünlere gelmesinde çok büyük destekler verildiğini vurgulayan Kaşif, en büyük desteği ise Türkiye’nin sağladığını belirterek teşekkür etti.
Kaşif, KKTC uluslararası alanda tanınmasa da  DAÜ diplomasını dünyanın tanıdığını ifade etti.

Kaşif, “KKTC vardır, var olacaktır. Var olmaya da niyetimiz tamdır” dedi.

Öztoprak: "dünya standartlarında eğitim"

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak da, üniversitenin her yıl gelişen altyapısı ve kaliteli akademik personeliyle  dünya standartlarında eğitim verdiğini, 92 ülkeden 16 bin öğrencinin farklı kültürlerle  uyum içinde yaşadıklarını kaydetti.

Öztoprak, DAÜ’yü diğer üniversitelerden farklı kılan en önemli özelliklerinden birini de eğitim programlarının önemli bir kısmının uluslararası akreditasyona sahip olması olduğunu söyledi.

Öztoprak, uluslararası alandaki eğitim anlayışı ve DAÜ kültürü ile  KKTC’nin yanı sıra,  mezun ettikleri 98 ülkenin kalkınmasına ve gelişmesine de katkı koyduklarını  ifade etti.

Mezunlar:”  insanlık için hizmet edeceğiz”

Mezunlar adına konuşan Banu Yıldırım İle Seyidan Mazino Teidi, DAÜ’ye farklı ülkelerden farklı hayaller için geldiklerini, bugün  mezun olmanın gururunu yaşadıklarını ifade ettiler.

Mezun öğrenciler,  DAÜ’deki eğitimleri boyunca bilgiyi bulma, anlama ve yorumlama yeteneklerini kazandıklarını, bundan sonraki kariyerlerinde insanlık onuruna hizmet etmeyi görev bileceklerini kaydettiler.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2014, 13:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473