banner564

Türkiye’ye gitti geldi

Mahkeme tarafından yurtdışına çıkışı yasaklanan Hüseyin Kıstı, sahte kimlikle şansını denedi ve başarılı oldu

Türkiye’ye gitti geldi
banner598
Yasa dışı yollardan Kuzey Kıbrıs ile Güney Kıbrıs arasında gidip geldiği tespit edilen ve mahkeme kararı ile yurtdışına çıkışı yasaklanan Hüseyin Kıstı, bu kez sahte kimlik kullanmak suçlamasıya mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemeye aktarılan bilgilere göre, Hüseyin Kıstı, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs arasında çıkış  ve giriş işlemleri için iki farklı sahte kimlik kullandı.
Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılan zanlı Hüseyin Kıstı’nın, 2013 Ocak ayı içerisinde Lefkoşa’da “1.dereceden askeri yasak bölgeyi ihlal” suçundan yurt dışına çıkışının mahkemece yasaklandığı ancak zanlının Şubat 2013 ayı içerisinde üzerinde kendi resmi bulunan Güner Barballi adına düzenlenmiş sahte KKTC kimlik kartı ile Ercan Havalimanı’ndan Türkiye’ye çıkış yaptığı açıklandı. 

Barballi olarak gitti, Aşan olarak döndü
Polis, zanlı Kıstı’nın, geçen ay Türkiye’de Murat Aşan adına sahtelediği sahte T.C kimlik kartı ile KKTC’ye giriş yaptığını söyledi. Zanlının önceki gün tespit edilerek gözaltına alındığını ve hakkında soruşturma başlatıldığını belirten polis, alınması gereken ifadeler ve incelenmesi gereken kamera kayıtları olduğunu ifade ederek, zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2014, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473