Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli de, haşereyle mücadeleyi tüm yıla yayarak sürdürdüklerini, bu nedenle de ‘özel önlem’ ihtiyacı da hissetmediklerini söyledi. “Mesele sadece haşere ile mücadele değildir, bir bütündür” diyen Benli, üremeye neden olan altyapıyı en aza indirerek Gönyeli’de ayrıcalıklı bir noktaya ulaştık” şeklinde konuştu.
Benli şunları söyledi:
“Gönyeli’deki mücadelemizde doğal habitatların korunmasına özen gösterilirken, öncelik sırasına göre kültürel, mekanik, biyolojik ve kimyasal mücadele tipleri uygun biçimde kullanılmaktadır. En önemlisi de de Gönyeli için bu yöndeki çalışmalar, sadece belirli dönemlerde değil, yıl boyunca kesintisiz sürmektedir. WHO, EU ve EPA gibi uluslararası düzenlemelere bağlıyız. Bilimsel veriler ışığında ve evrensel normlardan ödün vermeden Gönyeli için çalışıyoruz. Mesele sadece haşere ile mücadele değildir, bir bütündür. Kanalizasyon yatırımlarımı tüm kentte tamamladık, su şebekelerini yenileyerek kaçakları önledik, böylece, haşere üremeye neden olan altyapıyı en aza indirerek Gönyeli’de ayrıcalıklı bir noktaya ulaştık.”
Menderes: Zararlı popülasyonda ciddi azalma sağlandı
Gönyeli Belediyesi uzmanları da, çalışmaların kesintisiz sürdüğünü bildirdi. Veteriner Hekim Hüseyin Menderes, şunları söyledi:
“Tüm yıla yaydığımız ve Dünya Sağlık Örgütü onaylı standartlar içerisinde sürdürdüğümüz mücadelenin karşılığını alıyoruz; en önemli önceliğimiz kültür, bilinç, temizlik ve kararlılıktır. Gönyeli sınırları içerisinde diğer bölgelere göre daha az sinek ve haşere üremesi, belediyemizin kesintisiz çalışmaları neticesinde ortaya çıkıyor. Vatandaşların talep ve şikayetlerine de mutlaka geri dönüş yapıyoruz.”
Menderes ,Gönyeli’de 2009’a kadar sadece uçkun ilaçlaması yapıldığını, bundan sonraki dönemde bu mücadelenin geliştirilerek devam ettiğini anlattı.
Menderes ,“Göletler ve sulak alanlarda hem biyolojik ilaçlama, hem de doğal mücadele yapıldığını belirterek“Haşerelerin üreme noktalarına doğrudan müdahale ederek zararlı popülasyonda ciddi azalma sağlanmıştır” dedi.