banner564

‘Tek bölge’ hatırlatıldı

Aydınlık Yarınlar Hareketi, seçim sistemi ile ilgili vaat edilen reformların bir an önce yerine getirilmesini istedi

‘Tek bölge’ hatırlatıldı
banner598

Aydınlık Yarınlar Hareketi, seçim sistemi ile ilgili vaat edilen reformların bir an önce yerine getirilmesini istedi ve tek seçim bölgesi reformuyla siyasetin önünün açılması çağrısını yineledi.

Aydınlık Yarınlar Hareketi, seçim sisteminin değişmesi konusunda verilen sözleri hatırlattı.

AYH Başkanı Anıl Kaya yaptığı açıklamada, seçim sisteminin değiştirilmesinin bugün mecliste ve kamuoyunda tartışılan, siyasetin “gayrı hukuki, gayrı etik ve çarpık al gülüm ve gülüm ilişkisine” en hızlı bir şekilde çözüm getirecek bir reform olduğunu söyledi.

Bu düşünceye halkın ve sivil toplum örgütlerinin önemli çoğunluğunun siyasetin vizyonunun gelişmesi açısından destek verdiğini belirten Kaya, “Sıkıntılarımızın Kıbrıs konusu da dahil olmak üzere çeşitli nedenleri olabilir, ancak siyaset mekanizmasının ‘halkımızın sorunlara çözüm üretme noktasında’ birincil aktör olduğu unutulmamalıdır” dedi.

 

“Kasaba politikası...”

“Dar bölge seçim sistemi siyasetçiyi bir sonraki dönem seçilebilmek için reformlara değil kasaba politikasına, ülke geneline hizmet etmeye değil kişilere ve dar guruplara hizmet etmeye teşvik etmiştir” diyen Kaya, evrensel değerlerde, adil, üretken, şeffaf, hesap verebilir sürdürülebilir ekonomik sosyal yapıyı inşa edecek, millet devlet uyuşmasını siyasal anlayışa ihtiyaç olduğunu belirtti.

Kaya, “sadece kendi seçim bölgesinde basit halkla ilişkiler yöntemleri ile elde edilen avantajlar ve dar grupların çıkar ilişkilerinin ülke geleceğini tayin yetkisi vermemesi gerektiğini belirterek, donanım, ortaya konulacak projeler ve somut performansa dayalı toplumsal siyasilere, tüm halkı ileriye taşıyabilecek milletvekillerine” ihtiyaç olduğunu söyledi.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2014, 00:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473