Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) ile Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTMAS), personel eksikliğinden dolayı çalışanların iş yükünün artması ve nöbetlerin dönmemesi gerekçesiyle Gazimağusa Devlet Hastanesi laboratuvar servisinde dün 09.00-00-12.00 saatleri arasında uyarı grevi yaptı.
Kamu-Sen Başkanı Metin Atan ile KTAMS Başkanı Güven Bengihan hastane önünde basına açıklamalarda bulundu.
KTAMS Başkanı Güven Bengihan, Gazimağusa Devlet Hastanesi Laboratuvar servisindeki mikrobiyolog ve laborant eksikliğine dikkat çekerek, Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin koltuğunu korumak kaygısıyla hastanedeki personeli alıp Güzelyurt’a gönderdiğini iddia etti.
Keyfi uygulamalar var…
Bengihan, keyfi uygulamalarla halkın hak ettiği sağlık hizmetini almasının engellendiğini, yoğunluk olan yerlere personel takviyesi yapılmadığını ifade etti. Ülkede, Cumhurbaşkanlığı seçiminin bittiği gün de dâhil olmak üzere yüzlerce istihdam yapıldığına işaret eden Bengihan, “Ama biz personel eksikliği nedeniyle hastane kapısının önünde eylem yapıyoruz” dedi.
“Bakan sağlığı, sağlık çalışanları kadar düşünmüyor. Oy kaygısıyla halkın sağlığını düşünmüyor. Bize personel gönderin diyoruz. Bunu anlamayacak ne var?” ifadelerini kullanan Bengihan, Gazimağusa Devlet Hastanesi laboratuvar hizmetlerinin aksamaması için personel takviyesi yapılmazsa Kamu-Sen ve KTAMS’ın eylemlerine devam edeceğini vurguladı.
Güven Bengihan, hükümetin ve Sağlık Bakanı’nın kamu sağlık çalışanlarına hak ettiği değeri vermediğini iddia etti.
Bengihan, personel takviyesi yapılmazsa, eylem ve grevleri artırarak devam ettireceklerini yineledi.
Atan: Karagöz- Hacivat oyunu oynanıyor
Kamu-Sen Başkanı Metin Atan da konuşmasında, Gazimağusa Devlet Hastanesi laboratuvar servisindeki sıkıntıların devam ettiğini, bunun nedeninin de “ülkeyi yönetenlerin Karagöz- Hacivat oyunu oynaması” olduğunu iddia etti.
Özellikle laboratuvar bölümünde nöbetlerin dönmediğini kaydeden Atan, 15 olan personel sayısının 5’e düştüğünü, ülkeyi yönetenlerin “sağlıkçılar başımızın tacı” ifadelerini kullandıklarını ancak sağlıkçılara gereken önemi göstermediklerini söyledi.
Personel eksikliği nedeniyle çalışanların iş yükünün çok fazla arttığını belirten Atan, kamu sağlık çalışanlarının 6 aydır ek mesailerinin ödenmediğine dikkat çekti.
Atan, reel sektöre aktarmak üzere 3 aylık hayat pahalılığı kesintisi yapılacağı açıklandığını ancak plan ve program açıklanmadığını çünkü reel sektör denirken “sermayenin” kast edildiğini savundu.
Eeeee şimdi 3 saat mesaiye girmeyince hizmetler hızlandı mi kuyruklar azaldı mi yahu KKTC uyruklu olup TC de çalışan arkadaşlara çağrıda bulunalım takviyeye gelirler 2 3 ay