banner564

Takip altında

Başbakan Tatar, Kooperatif Bankası’ndan alınan bazı kredilerin faizlerinin dahi ödenmediğine dikkat çekti

Takip altında
banner598

 Başbakan Ersin Tatar, Kıbrıs Türk halkının öz varlığı olan kooperatiflerin korunup, ekonomik yapısını güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, siyasi irade olarak kooperatif kaynaklarının yanlış kullanılmasına müsaade etmeyeceklerini vurguladı. Tatar, “Bazı krediler verilmiştir geri ödenemiyor. Faizi bile geri ödenemiyor. Bunlara müsaade etmememiz lazım” dedi.

Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’nın (Koop bank) 60. kuruluş yıldönümü nedeniyle Kooperatif Bankacılığı Paneli düzenledi.
Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Genel Müdürlük Binası konferans salonunda düzenlenen panele, Başbakan Ersin Tatar, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Koopbank Yönetim Kurulu Başkanı Şerife Kanan, bazı banka yöneticileri, bürokratlar, bazı köy kooperatif temsilcileri ve banka çalışanları katıldı.
Başbakan Ersin Tatar, Koopbank Yönetim Kurulu Başkanı Şerife Kanan ve Koopbank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi Kemal Ataman birer konuşma yaptı.

Tatar: Faizi bile geri ödenemiyor
Başbakan Ersin Tatar konuşmasında, başbakan olarak siyasi iradenin kooperatif kaynaklarının yanlış kullanılmasında ortaya koyacağı herhangi bir yanlış yönlendirmeye müsaade etmeyeceklerini vurguladı.
Kooperatif üyelerine ait olan bu kıt kaynakların yanlış kullanılmaması gerektiğine dikkat çeken Tatar, “Bazı krediler verilmiştir geri ödenemiyor. Faizi bile geri ödenemiyor. Bunlara müsaade etmememiz lazım” dedi.
Yasalara uyarak ve Merkez Bankası denetiminde kaynakların en iyi ve etkin bir şekilde kullanılarak, ekonomiye katkı yapabilmenin öneminde dikkat çeken Tatar, öz kaynakların iyi muhafaza edilmesi gerektiğini söyledi.
Bir bankanın en büyük özelliğinin bilançosu olduğunu dile getiren Tatar, bilançoları muhafaza edip, ekonomik kalkınma için kullanabilmenin esas hedef olması gerektiğini kaydetti.
Kooperatif Merkez Bankası iştirakleri ve köy kooperatifleriyle binlerce insana istihdam sağlayan ve binlerce insanın geleceğine umut veren ekonomik bir kuruluş olduğunu söyleyen Tatar, kooperatiflerin Kıbrıs Türk halkının öz varlığı olduğunu kaydetti.

Kanan: Var olmaya devam edeceğiz
Koopbank Yönetim Kurulu Başkanı Şerife Kanan, Koopbank’ın her geçen gün daha da gelişerek, yeni başarıları kendine ilke edindiğini söyledi. 
Bu tip etkinliklerle dünyadaki gelişmelerin de takip edilebildiğini dile getiren Kanan, bankanın, çiftçinin, hayvancının, esnafın, memurun, iş insanlarının ve işçinin desteğiyle var olduğunu ve var olmaya devam edeceğini belirtti.

Ataman: Ülkenin en büyük mali kuruluşu
Koopbank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi Kemal Ataman da, 60 yıl önce tek şubesiyle faaliyete başlayan Koopbank’ın bugün ülke geneline yayılmış 20 şubesi bulunduğunu kaydetti. Ataman, bilançosunun büyüklüğü ve mevduat sıralamasındaki yeriyle Koopbank’ın ülkenin en büyük mali kuruluşu olmanın gururunu yaşadığını vurguladı.
Koopbank’ın bankacılık faaliyetleri ve iştirakleriyle ülke ekonomisine yarattığı katma değer ve sağladığı istihdamla, KKTC’nin en büyük öz varlığı konumunda olduğunu dile getiren Ataman, etkinliklerle kooperatifçilik ve kooperatif bankacılığını irdelemek istediklerini ve kooperatifçilik alanında merak edilen her şeyin burada sorularak öğrenilebileceğini kaydetti.

Panel düzenlendi
Konuşmaların ardında Nottingham Üniversitesi’nden Prof. Dr. Meryem Duygun “Avrupa Kooperatif Bankacılığında son gelişmeler” başlığı altında performans, işletme modelleri ve rekabet değerlendirmesi; Prof. Dr. Aylin Çiğdem Köne de “Toplumcu Perspektiften Bankacılık” konulu sunum yaptı.
Daha sonra “Kooperatif Bankacılığı” paneline geçildi. DAÜ’den Prof. Dr. Eralp Bektaş’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde KKTC Merkez Bankası Başkanı Rıfat Günay, Kooperatif Şirketler Mukayyidi Kemal Deniz Dana, Nottinham Üniversitesi’nden Prof. Dr. Meryem Duygun, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden Prof. Dr. Aylin Çiğdem Köne ve Koop Genel Müdürü Kemal Ataman konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474