banner564

‘Statümüzü belirleyemez’

Bakan Ataoğlu, Almanya merkezli tur operatörünün KKTC için ‘işgal altındaki kuzey’ ifadesini kullanmasına tepki gösterdi

‘Statümüzü belirleyemez’
banner598

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Almanya merkezli tur operatörünün, acentelere gönderdiği e-postada KKTC için "Kıbrıs'ın işgal altındaki kuzeyi" ifadesini kullanmasına tepki gösterdi. Ataoğlu, "KKTC'nin statüsünü belirlemek Alman tur şirketine kalmamıştır” dedi.
Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin KKTC turizmini hedef alan şantajları üzerine Almanya merkezli tur operatörü TUI, yetkili acentelere, turistlerin artık günübirlik KKTC'ye götürülmeyeceğine dair e-posta gönderdi.
E-postada, bundan sonra GKRY'ye gelen turistlerin günübirlik KKTC'ye götürülmeyeceği, mevcut rezervasyonların 31 Ağustos'ta son bulacağı ifade edildi.
Tur operatörünün Kıbrıs Operasyonları Yöneticisi Eva-Maria Scharin'in gönderdiği e-postada, KKTC için "Kıbrıs'ın işgal altındaki kuzeyi" ifadesinin kullanıldığı görüldü.
Ataoğlu, AA muhabirine konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tur operatörlerine Rumların oyununa gelmemeleri çağrısında bulunarak, Alman şirketin acentelere gönderdiği mailin skandal olduğunu vurguladı.
Ataoğlu, "KKTC'nin statüsünü belirlemek Alman tur şirketine kalmamıştır. TUI'nin gönderdiği mailde kullandığı 'işgal altında' ifadesi ayıptır." dedi.
Rumların her yaz KKTC'de turizmi baltalamak ve ekonomiyi çökertmek için türlü oyunlara başvurduğunu dile getiren Ataoğlu, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) konaklayan turistlerin KKTC topraklarına geçmesini engellemenin seyahat özgürlüğü ve Avrupa Birliği (AB) serbest dolaşım hukukuna aykırı olduğunu kaydetti.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 1 ay Önce

Sayın Bakan , Güney Kıbrıs veya Almanya’yı niye Suçluyor acaba ? Onlar yanlış biz Doğru mu oluyoruz ! Bu güne Kadar Dünyadan kopmuş KKTCde Uluslararası Hukuk dışında yapmadığımız kalmadı ve Bugün Dünyada İstenmeyen Bir KKTC ve Toplum olmuş isek kimi Suçlayabiliriz ki ??

Cenk
Cenk - 1 ay Önce

Şimdi de Almanya'ya karşı çıkardı kılıcını kınından.."kimse statümüzü belirleyemez" diyor Allhın garibi...Neyapsın,bişeyler söylemesi gerekirdi O da ancak bunları söyleyebildi.Elinden bu gelirdi bunu yaptı biçare...Yaarın öbürgün bakın göreceksiniz bunun Almanya'ya girişini de engelleyecekler,yasaklı ilan edilecek....

Doğru Söz
Doğru Söz @Cenk - 1 ay Önce

Anin

Doğru Söz
Doğru Söz - 1 ay Önce

Ataoğlu, "KKTC'nin statüsünü belirlemek Alman tur şirketine kalmamıştır” dedi.
Bre ahmak, onlar sadece Dünya'nın kabul ettiği ifadeleri kullandı. Götten yaratmadı. Götten yarattı deyebilirsen dava et. Sonucu gör.
Hökümetinizin hangi cehalete hitap ettiğini anlayamıyorum. Bu çağda o kadar cahil kalmış insan olunabilir mi?

Lefkoşalı
Lefkoşalı - 4 hafta Önce

Çevre pislikten geçilmez,dağı ormanı her taraf çöp yığınlarıyla dolu Çevre bakanıymış...Bir zamanlar boş pilleri çevreye / çöpe atmayın heryere boş pil kutuları koyacağız kutulara atın dediler ama bu kutuları arayın ki bulasınız..Daireden bilgi istiyorsunuz; alın bize getirin diye cevap alıyorsunuz..Herkesin işi gücü yok bu trafikte iki tane pili alıp daireye götürecek..Gülerim halinize..Basit bir işi bile beceremedi bu bakmayan efendi ama martaval okumayı / meydan okumayı / hamaset yapmayı iyi beceriyor...Bilmem Çevre bakanıymış,turizm bakanıymış cart curt...Bütün hikaye koltuğu muhafaza etmek..!

“Fikri Ataoğlu ve Hasan Tosunoğlu benden 2.5 milyon TL rüşvet istedi”

https://gazeddakibris.com/fikri-ataoglu-ve-hasan-tosunoglu-benden-2-5-milyon-tl-rusvet-istedi/

Doğru Söz
Doğru Söz - 4 hafta Önce

Elbette Siyasi statünü turizm acentaları belirleyemez. Onlar da belirlemedi zaten. Sadece belirlenen kabul gören statünü söylediler.

SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473