banner564

Resmen patlama yaşandı

Barolar Birliği, 2011’de 108 olan uyuşturucu bağlantılı dava sayısının, 2017de 337’ye yükseldiğini bildirdi

Resmen patlama yaşandı
banner598

 Kıbrıs Türk Barolar Birliği, Ağır Ceza Mahkemeleri huzuruna gelen uyuşturucu bağlantılı dava sayısında artış yaşandığını belirterek, 2011 yılında 108 olan dava sayısının 2017’de 337’ye yükseldiğini bildirdi.

Kıbrıs Türk Barolar Birliği, “Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” ve “Kum Zambakları Projesi”nin  hayata geçişinin üçüncü yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. 
Birlikten yapılan açıklamada, Kum Zambakları Projesi’nin, birliğin 2015 yılında uyuşturucu ile mücadele konusunda gönüllü avukatlar aracılığı yola çıktığı bir sosyal sorumluluk projesi olduğu belirtildi. 
Açıklamada, uyuşturucu madde kullanımı ve uyuşturucu madde kullanımına bağlı yaşanan ölümlerin her geçen gün arttığı, toplum içerisinde derin bir endişe yarattığı ve toplumun kanayan bir yarası haline geldiğinin görüldüğü kaydedildi. 
Kum Zambakları Projesi’nin toplumu derinden sarsan uyuşturucu madde kullanımı ile mücadele kapsamında, tüm paydaşların bir arada ve etkin mücadele vermesini, önleyici faaliyetler yapılmasını, söz konusu kişileri topluma tekrar kazandırılmasını amaçlıyor.

Gökyiğit: Çok boyutlu bir sorun
Kıbrıs Yeşilay Derneği Başkanı Ayşe Gökyiğit, 26 Haziran Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü nedeniyle açıklama yaptı.
Gökyiğt açıklamasında,  uyuşturucu maddelerin,  kullanımı ve bağımlılığı, ortaya çıkarttığı sonuçlar nedeniyle, sadece kullanan kişiyi etkilemeyip, başta yakın çevresi olmak üzere tüm toplumda önemli bir sağlık sorunu olmakta ve  gerek sosyal, gerekse ekonomik bağlamda bütün insanlığı tehdit  etmekte olduğunu belirtti.
Gökyiğit, bağımlılıklardan koruma, önleme, terapi ve tedavi aşamalarındaki çalışmaların bilimsel olarak sürdürülmesine katkıda bulunmak amacıyla geçen yıl Dernek  tarafından yaptırılan; “Tutum ve Davranışlar 2017 (alkol, sigara, madde bağımlılığı)” araştırma sonuçlarına göre sigaraya başlama yaşının 16, alkole18, esrara ise 20 olduğunu hatırlattı.
Gökyiğit, uyuşturucu ile mücadelede kaliteli zaman geçirme çok önemli olduğundan, özellikle gençlerin sanat, spor ve kültürel faaliyetlere yönlendirmek, onlara bu etkinlikleri sevdirmek, yapabilmeleri için gerekli imkanlar yaratmak ve katılmaları için teşvik etmek gerektiğini ifade etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473