banner564

“Oldu bitti havasına girilmemeli”

Zeki Çeler, gençler ile ailelerin katıldığı toplantıda, Askerlik Değişiklik Yasa Önerisini anlattı

“Oldu bitti havasına girilmemeli”
banner598

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Girne Milletvekili Zeki Çeler, Askerlik (Değişiklik) Yasa Önerisi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

TDP’den yapılan açıklamaya göre Girne Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve yaklaşık iki saat süren toplantıda, TDP Girne İlçesi Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Öztabay da hazır bulundu.

İlgi duyan gençler ile ailelerin katıldığı toplantıda, Zeki Çeler meclis komitesinde görüşülmekte olan Askerlik Yasa Tasarısı ile geçtiğimiz hafta TDP tarafından meclise sunulan ve ivediliği alınan askerlikle ilgili yasa önerisi ve yaşanan süreçle ilgili bilgi verdi. Toplantıda ayrıca gençleri konuyla ilgili sorularına da yanıtlar verildi.

Askerlik konusunun gençlik açısından önemli olduğunu, birçok genç ile ailenin kendilerine ulaşarak süreçle ilgili bilgi almak istediğini anlatan Çeler, toplantının da bu amaçla düzenlendiğini, gerek duyulması halinde, başka toplantıların da yapılabileceğini söyledi.

CTP tarafından meclise sunulan yasa önerisi olumlu olmakla birlikte, bazı önemli eksiklikleri bulunduğunu, TDP olarak bu eksiklikleri gidermek amacıyla meclise başka bir yasa önerisi sunduklarını kaydeden Çeler sözkonusu tasarıya geçtiğimiz hafta ivedilik alındığını söyledi.

 

Sonunda hayal kırıklığı yaşamamak için...

Kendilerinin sunduğu öneride er ve çavuşlar için 12 ay olan askerlik süresinin 8 ay, yedek subay süresinin ise 10 ay olarak öngörüldüğünü belirten Çeler, öneride ayrıca vicdani ret hakkının da bulunduğunu söyledi. Söz konusu önerilerin meclis komitesinde görüşülmesinin ardından, nihai kararın meclis tarafından verileceğini dile getiren Çeler, sürecin olumlu ilerlediğini, ancak sonuçta hayal kırıklığı yaşamamak için de ‘oldu bitti’ havasına girilmemesi uyarısında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2014, 01:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner474