Suna ERDEN
Sahte evraklarla şahıslara ait mülkleri kendisine ait şirkete devrettiği iddia edilen İş insanı Mehmet Eminoğlu ile suç ortağı olduğu öne sürülen tasdik memuru Serdar Özbekoğlu hakkındaki soruşturma genişleyerek devam ediyor.
Soruşturma kapsamında 25 Temmuz’dan beridir tutuklu bulunan iki zanlı dün ek süre talebiyle yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada sahtekârlıkla devredilen gayrimenkul sayısının 27’ye, mağdur sayısının ise 14’e çıktığı açıklandı.
Mehmet Eminoğlu’nun ifade verip, 7 vekâletnameyi sahtelediğini itiraf ettiği de belirtildi.
Eminoğlu’na ait bilgisayarın 7 gün önce emare alındığı, içerisinde 30 adet sahte vekaletname tespit edildiği kaydedildi.
Ayrıca meseleye adı karışan tüm şirketler ile şahısların banka hesaplarının inceleme altında olduğu açıklandı.
Soruşturma genişledi
Soruşturmayı yürüten polis, her iki zanlının 26 Temmuz tarihinde Gizem Aksun’un şikâyeti üzerine tutuklandığını anımsattı.
Polis, zanlı Mehmet Eminoğlu’nun 04 Temmuz 2019 tarihinde, Gizem Aksun’a ait iki ayrı dairenin devrine ilişkin vekâletnameye sahte imza atıp, tasdik memuru Özbekoğlu’na onaylattığını söyledi.
Polis, zanlının daha sonra sahte belgeyi Girne Tapu ve Kadastro Dairesi’nde görevli memura vererek tedavüle sürüp taşınmaz malları kendisine ait Investment inşaat şirketi adına devrini sağlayıp sahtekârlıkla mal temin ettiğini ifade etti.
Polis, şikâyetin 26 Temmuz’da yapıldığını, zanlıların tutuklandığını, Özbekoğlu’nun ifadesinde eniştesi olduğu için Eminoğlu’na güvendiğini, vekâletnameyi onayladığını itiraf ettiğini söyledi.
Suçunu kabul etti
Polis memuru, 26 Temmuz’da mahkemeye çıkarılan zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk emri alındığını, bu sürede, elde edilen ifadelerden ve incelenen vekâletnamelerden Mehmet Eminoğlu’nun 2019 yılı Temmuz ayı içinde, Baysan Keleşoğlu, Mediha Keleşoğlu, Yasin Kurşuntel’e ait 2 daireyi, devrettiğinin belirlendiğini söyledi.
Zanlıların, 29 Temmuzda mahkemeye çıkarılarak tutukluluk sürelerinin 4’er gün daha uzatıldığını dile getiren polis, bu sürede de10 adet sahte olduğuna inanılan vekâletname incelendiğini, bu bağlamda 10 kişiden soruşturma yapılarak ifade temin edildiğini kaydetti.
Soruşturma memuru zanlı Mehmet Eminoğlu’nun 31 Temmuz’da gönüllü ifade verdiğini belirtti.
Polis, zanlının Gizem Aksun, Baysan Keleşoğlu, Mediha Keleşoğlu, Bilge Polat, Sibel Akaz Özkan, Aliye Hacıabitoğlu ve Omima Saade adına düzenlenen vekâletnamelerin üzerine onların yerine imza attığını ve zanlı Serdar Özbekoğlu’na tasdik ettirerek, söz konusu şahıslara ait daireleri, Tapu ve Kadastro Dairesi’nde, Yaztech İnvestment Limited adına devrettiğini itiraf ettiğini kaydetti.
Şikâyetler artıyor
Polis, soruşturmanın başladığı 25 Temmuz’dan itibaren 25 kişiden ifade alındığını belirtti.
Polis memuru, 2 Ağustos’ta zanlıların tutukluluk süresinin 7 gün daha uzatıldığını, bu süre zarfında 15 kişiden soruşturma yapıldığını, yaklaşık 8 kişiden ifade temin edildiğini, 4 adet daha sahte vekâletname tespit edilerek, bunlarla 8 adet daire ve 2 dükkânın devrinin yapıldığının belirlendiğini aktardı.
Telefon kayıtları temiz
Zanlı Özbekoğlu’nun, 6 Ağustos’ta ikinci bir ifade verip, toplam 9 adet vekâleti Mehmet Eminoğlu’nun talebi üzerine onayladığını itiraf ettiğini de söyleyen polis, soruşturma kapsamında Girne Tapu ve Kadastro Dairesi’nde görevli 3 memurun da, tutuklanarak mahkemeye çıkarıldığını anımsattı.
Tapu memurları Vedia Vaizoğlu ile Türkan Dayı’nın telefon görüşmelerinin incelendiğini kaydeden polis, Mehmet Eminoğlu ile bir temaslarının tespit edilmediğini söyledi.
Polis, ilk etapta tutuklanan Özlem Akdağ’ın ise suçla bağı olmadığını belirlediklerini açıkladı.
Polis, tapu memurlarının görevi ihmal suçundan teminata bağlandığını hatırlattı.
Tüm hesaplar mercek altında
Mehmet Eminoğlu ve Serdar Özbekoğlu aleyhine mesele sayısının 14’e çıktığını belirten polis, meselede, şu ana kadar toplam 19 daire 8 dükkân devri yapıldığı ve 14 mağdur olduğunun tespit edildiğini ifade etti.
Polis, ayrıca şu ana kadar tespit edilen 14 adet sahte vekaletnamenin Eminoğlu’nun bilgisayarında yapıldığını tespit edildiğini söyledi.
Polis, bilgisayarın 10 Ağustos tarihinde emare alındığını, içerisinde 30 adet sahte vekâletname daha bulunduğunu ifade etti.
Polis, meseleye adı karışan tüm şirketler ile şahısların banka hesaplarının incelemesinin sürdüğünü de açıkladı. Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, 7 gün ek süre istedi.
Aktarılan tüm olguları değerlendiren mahkeme, zanlıların tutukluluk süresini 7 gün daha uzattı.
bu kısıler suclu olabılır ancak gırne tapuda bır suru dalavera donuluyor.bence basta ust duzey yonetıcılerı onlar kendılerını bılır.ve personelın yerı degısmelıdır.orda ceteler var saygılarımla.