Kamuda örgütlü 5 sendikanın yetkilileri, dün Meclis önünde, “göç yasası” olarak nitelendirdikleri “Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş- Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası”nın değiştirilmesini öngören yasa önerisinin ivedilikle görüşülmesi taleplerini içeren bir yazıyı okudu.
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (TIP-İŞ) ve Gümrük Çalışanları Sendikası (GÜÇ- SEN) yetkilileri, yazıyı önce Meclis Başkanı Sibel Siber’e ardından da İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı Ahmet Kaşif’e vermek istedi ancak her ikisinin de Meclis’te olmadığını öğrenerek Meclis’ten ayrıldı.
Sendikacılar, hazırladıkları ve teslim edecek birini bulamadıklarını söyledikleri yazıyı da Meclis’in demir kapılarının arasına sıkıştırdı. Meclis önünde toplanan sendikalar adına KTOEÖS Başkanı Selma Eylem konuşma yaparken hazırlanan ortak bildiriyi de KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan okudu.
Eylem: Sıkıntılar sadece bir kesime yüklenmeye çalışıldı
KTOEÖS Başkanı Selma Eylem konuşmasında, çalışanlar arasında eşitsizlik ve adaletsizlik yaratan “göç yasasının” devletin ekonomik sıkıntıları gerekçe gösterilerek yürürlüğe konduğunu ifade ederek, bu sıkıntıların bedelinin ekonomik hayatın sadece bir kesimine yüklenmeye çalışıldığını belirtti.
“Gayri ahlaki, adaletsiz ve bölücü” diye nitelediği yasanın kaldırılması ve yerine sendikaların hazırladığı yasa tasarısının yürürlüğe konması amacıyla 17 Haziran 2014’te Meclis’e önerge sunulduğunu anımsatan Eylem, “Ancak bu yasa taslağı görüşülmemiştir” dedi.
Eylem, bu yasa taslağının gündeme alınıp ivedilikle görüşülmesini talep etmek için geldiklerini ifade ederek, bu taleplerinde kendilerine destek olan Çağ-Sen’e de teşekkür etti.
Kaptan: Meclis halka kapalı
Hazırladıkları belgeyi verecek birini Meclis’te bulamayan sendikalar adına açıklama yapan KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ise halkın malı olan Meclis’in halkın örgütlerine kapalı olduğunu söyleyerek, “Bugün Meclisimizin içerisinde kimse yok, hiç kimse verimlilikte disiplinden söz etmesin” dedi.
Yüksek maaş çeken 50 milletvekilini Meclis’te bulamamalarını eleştiren Kaptan, halkın böyle bir Meclis’ten nasıl medet umacağını sordu. Kaptan, halkın durumunun çok kötü olduğunu, birçok sorunu bulunduğunu belirterek bu sorunların Meclis’in çalışmaması, görevlerini yerine getirmemesi nedeniyle çözümlenmediğini savundu.
Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2017, 10:10