banner564

Kaliteli hizmet denetime açıldı

KKTC’deki yerel yönetim anlayışında birçok ilke imza atan Gazimağusa Belediyesi, vatandaş memnuniyetinin artırılmasına yönelik olan standartlar belgesi aldı

Kaliteli hizmet  denetime açıldı
banner598

Gazimağusa Belediyesi, vatandaş memnuniyetinin artırılmasına yönelik standartlar bütünü olan “ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi”ni dün Lefkoşa Golden Tulip Otel’de düzenlenen basın toplantısında aldı.

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, toplantıda yaptığı konuşmada, borç batağında devraldığı belediyede Kıbrıs Türk belediyeciliğine öncülük yapacak birçok ilke imza attıklarını ve bugün daha hızlı çalışan, kaliteli, hızlı hizmet veren, denetlenebilir bir sistem oluşturduklarını söyledi. Kayalp, “Temel hedef hem planlı çalışmak, hem denetlenebilir olmak, hem de şeffaf ve hızlı hizmet vermektir. Çalışmalarımız daha hızlı, daha kaliteli ve çeşitli hizmet temelinde devam edecek” dedi.

Gazimağusa Belediyesi’nin bugün mali yapısı en güçlü belediye konumunda olduğunu kaydeden Kayalp, 1994’den beridir bir taraftan kentteki yaşam kalitesini sürekli artırmak, diğer taraftan da mali ve idari bakımdan güçlenmek için yoğun bir çaba içinde uğraştığını söyledi.

 

“Mağusa, kültür sanat başkenti oldu”

Kayalp, özellikle 2000’den itibaren geçmişe dönük borç yükünün kapatılmasıyla ciddi bir atılım içine girildiğini ve kentsel yaşam kalitesini yukarı çekme konusunda ciddi bir süreç yaşandığını anlattı. Kayalp, “Yerel hizmetlerin sadece çöp toplamak, su akıtmak ve haşere ile mücadeleden ibaret olmadığı bugün artık genel kabul görüyor” dedi.

Gazimağusa Belediyesi’nin bugün Kıbrıs Türk belediyeciliğinde pek çok farklı hizmet alanının öncülüğünü yaptığına işaret eden Kayalp, ilk çağdaş halkla ilişkiler biriminin Gazimağusa’da kurulduğunu, kültür-sanatın belediyeler aslı görevleri arasına girdiği Gazimağusa Belediyesi’nin bugün bir kültür-sanat başkenti haline geldiğini söyledi. Kayalp, hem insan yaşam kalitesinin, hem de belediyecilik hizmetlerinin kalitesinin artırıldığını belirtti.

Oktay Kayalp, planlı çalışmayı hep önde tutan Gazimağusa Belediyesi’nin The Management Centre uzmanları önderliğinde Kurumsal Yönetim Projesi hazırlayıp geleceğe yönelik planlamasını belirlediği Stratejik Gelişim Planı yaptıklarını söyledi.

Kayalp, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi kurulması için yine The Management Centre ile birlikte bir çalışma başlattıklarını ve toplam kalite bilinci, iş akışının her aşamasında kontrolün sağlanması, verimlilik artışıyla birlikte vatandaş memnuniyetinin artırılması konularına yoğunlaştıklarını belirtti.

 

“Gazimağusa devraldığımda LTB gibiydi”

Oktay Kayalp, gazetecilerin LTB ile ilgili sorusu üzerine, Gazimağusa Belediyesi’ni 1994’te devraldığında LTB’nin bugünkü durumunda olduğunu ve 2000’de borçsuz hale gelebildiğini söyledi.

Kayalp, LTB ya da zordaki diğer belediyelerin sorunlarının sihirli bir değnekle dokunulmuş gibi çözülmesinin beklenmemesi gerektiğini belirtti. Kayalp, “Bu bir süreç meselesidir. Sıkıntının aşılması için bir süreç gerekir” dedi.

LTB Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu ve diğer CTP’li belediye başkanlarıyla zaman zaman bir araya gelip görüş alışverişinde bulunduklarını kaydeden Kayalp, sorunların aşılacağına inanç belirtti.

 

Kanol: Belediye kendini denetime açtı

The Management Centre Direktörü Bülent Kanol da konuşmasında, gerek kalite belgesi, gerekse stratejik planlama konusunda destek oldukları Gazimağusa Belediyesi’nin gösterdiği inanca vurgu yaptı ve belediyenin inanması halinde çok güzel şeyler ortaya konabileceğini ispatladığını söyledi.

Kalite Yönetim Sistemi’nin önemine vurgu yapan Kanol, sorunların temelinde “kalite”, “yönetim” ve “sistem” zafiyetleri bulunduğuna işaret ederek, bu üç terimin kurumlar tarafından çok ciddiye alınması gerektiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2014, 03:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474