Ömer KADİROĞLU
Beyarmudu Belediyesi’ne bağlı Türkmenköy’de imar planı tedirginliği yaşanıyor. Bölgenin imarına ilişkin yapılan toplantıya köy muhtarının çağrılmaması sinirleri gerdi.
“Gizli işler yapıyorlar” diyerek yaşananlara tepki gösteren Muhtar Ayşe Korol, köyün malı olan topraklara sonuna kadar sahip çıkacaklarını söyledi.
2017 yılında tüm köyler için yapılan düzenlemelere Türkmenköylüler karşı çıkmış ve dönemin Bakanı Fikri Ataoğlu, imar planını askıya almıştı.
İçişleri Bakanlığı’na bağlı Şehir Planlama Dairesi ve Kaymakamlık Beyarmudu Belediyesi yetkilileri bir araya gelerek konuyu yeniden masaya yatırdı. Ancak bu toplantıya Türkmenköy Muhtarı Ayşe Korol davet edilmedi. Bu durum hem muhtarın, hem de köylülerin tepkisini çekti.
İmzaları hatırlattı
Muhtar Korol, “2 sene önce yapmaya çalıştıkları yanlışları görmüş ve köyde topladığımız 450 imza ile bunu durdurmuştuk. Şimdi yeniden düzenleme yapılarak köylünün malını başka amaçlar için kullanmak istiyorlar ki beni bu toplantıya davet etmediler” diyerek tepki gösterdi.
Köylülerin yaşanılan süreçten rahatsız olduğunu söyleyen Korol, “Köy ile ilgili karar alıyorlar ama muhtarın haberi yok. Ben bu işin peşini bırakmam” dedi
Şimdi alınan kararlardan haberdar olmadığını ifade eden Koro, şöyle konuştu:
“27 Ocak 2017’de yapılmak istenen düzenlemeye çok tepki göstermiştik. 450 imza toplayıp yanlışı durdurmuştuk. 2 sene önce ev yapılacak bölgeler imara kapatılmak istenmişti. Köyümüzde bulunan 203 dönüm hali arazi 2004’te 10 yıllık süre için köy muhtarlığına verildi. Belediye başkanı bu arazinin belediyeye verilmesini istedi, karşı çıktık. ‘Biz belediyeye yetki verelim, proje yapsın ama koçanı gene bizde kalsın’ dedik. Ama o koçanın tarihi bir türlü uzatılmadı. Bir başka noktada 200 dönüm hali arazi var. Burada hayvancılar hayvancılarını otlatır. Yine 2 sene önce buraya sanayi bölgesi yapılmak istendi. Karşı çıktık, mandıra yapılacak ve köy dışkı kokusundan oturulmayacak bir noktaya gelecekti. Bunun yanında Beyarmudu Sosyal Tesisleri’nin bulunduğu noktadan köyümüze kadarki 200 dönümlük arazi de o çizilen plan ile Beyarmudu Belediyesi’ne bırakılıyordu. Köylü nereye ev yapacak? Bunlara karşı çıktık diye şimdi bizi toplantı için aramıyorlar. Ben köyümü korumaya mecburum.”
Belediyeden ayrılırız
Sanayi bölgesi istenirse başka yerlere yapılabileceğini söyleyen Muhtar Korol, “O toplantıya davet edilmiş olsaydım ne yapmaya çalıştıklarını görecektim. O nedenle çağırılmadım. Neden gizli karar alıyorlar? Bilmiyorum, belki de iyi yerleri vardır ama görmediğim için bir şey diyorum” dedi.
Bu konuda sonuna kadar mücadele edeceklerini söyleyen Ayşe Korol, “İçişleri Bakanlığı bu işi inada bindirirse, bilsinler ki sandık koyacağım köye ve oylama yapıp köyü belediyeden ayıracağız. Ben bu işin peşini bırakmayacağım” diyerek tepkisini dile getirdi.