banner564

‘İstikrarlı felaket’

Erhürman, güneyden elektrik alınmasına rağmen kesintilerin devam etmesini eleştirdi

‘İstikrarlı felaket’
banner598

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Güney Kıbrıs’tan elektrik alınmasına rağmen kesintilerin devam etmesini eleştirdi.
Sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla ülkedeki elektrik sorununa değinen Erhürman,  hükümetin sorunları çözmek yerine sürekli olarak kriz yarattığını söyledi.
“Elektrikte istikrarlı felaket yaşanıyor” diyen Erhürman,  Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (Kıb-Tek) bağlı olduğu Başbakanlık’ın, elektrik kesintileri konusunda halkı bilgilendirmediğini ve bu durumun sürekli hale geldiğini belirtti.
Erhürman, El-Sen Başkanı Ahmet Tuğcu’nun verdiği son verilere atıfta bulunarak, Teknecik ve Aksa’nın kapasitelerinin yarısıyla çalıştığını, güneyden elektrik satın alınmasına rağmen kesintilerin yaşandığını vurguladı.  
Erhürman, hükümetin elektrik kesintileriyle ilgili hiçbir açıklama yapmadığını, yakıt siparişlerini geciktirdiğini, makinelerin zarar görmesine neden olduğunu ve Kıb-Tek’i sürekli olarak zarara uğrattığını ifade etti.
CTP lideri Erhürman, hükümetin bu zararları halka fatura ederek tahsil ettiğini ve uzmanların önerdiği bakım-onarım planlarını uygulamayarak ülkenin daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalma riski taşıdığını belirtti.
 Erhürman, ayrıca 2022’de yapılan basın toplantısında 2023’te elektrik sorununa köklü çözüm getirileceğine dair açıklamaları hatırlatarak, 2024 yılına gelinmesine rağmen sorunların devam ettiğini ve hükümetin bu sorunları çözmek yerine sürekli olarak kriz yarattığını söyledi.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Doğru Söz
Doğru Söz - 1 ay Önce

Bu iktidara destekleyeni ve inananı...

Turkish Power
Turkish Power - 1 ay Önce

CTP yi destekleyen palikarya yalaklari ingiliz muhiplerini...........

Doğru Söz
Doğru Söz @Turkish Power - 1 ay Önce

Ama utanman daha o adından. Olimpiyatlarda 64.
40 yilin en rezili.
Osmanlı çöküşte.

Doğru Söz
Doğru Söz @Turkish Power - 1 ay Önce

Go Home bitch!

Ck
Ck - 1 ay Önce

Siz ne işe yararsınız ????? Böyle muhalefet mi olur !!!!!

SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner474