KKTC Din Görevlileri Sendikası (Din-Gör-Sen) Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Yasası’nın günün koşullarına cevap vermediğini belirterek, yasanın günün koşullarına göre güncellenmesi için Meclis Başkanı Sibel Siber’den destek istedi.
Din-Gör-Sen Başkanı Süleyman Çakır, Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Yasası’nın günün koşullarına cevap vermediğini, yasanın güncellenmesi gerektiğini ifade ederek, “Din İşleri Başkanlığı’nda çalışan 260 kişiden sadece 10’u kadrolu” dedi. Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Yasası’nın 1993’te yapıldığını ve yasayla ilgili yaklaşık 10 yıldır çalışma yürütüldüğünü ifade eden Çakır, Sibel Siber’in Meclis başkanlığında söz konusu yasanın geçmesini ümit ettiklerini belirtti.
Meclis Başkanı Sibel Siber, Din-Gör-Sen Başkanı Süleyman Çakır ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Eşcinsellikle ilgili hassasiyetimiz de dikkate alınsın
Kabulde ilk sözü alan Süleyman Çakır, Sibel Siber’e, hem ülkedeki sorunlar hem de sendika olarak beklediklerini içeren 7 maddelik yazılı bir liste sundu.
Konuşmasında Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Yasası’nın kendileri için önemini dile getiren Çakır, yaşadıkları mağduriyetleri anlattı.
Çakır, bu günlerde tartışmalara neden olan ‘Eşcinsellik Yasası’ konusunda sendikanın hassasiyetinin de dikkate alınması ümidini dile getirdi.
Siber: İyi yasaların yapılması gerek
Meclis Başkanı Siber ise kabuldeki konuşmasında, yaşamın her alanının güzelleşmesi, çalışanın, hizmet veren ve alanın mutluluğunun artması için iyi yasaların yapılması gerektiğini söyledi.
“Yasayı değerlendireceğiz”
Söz konusu yasayla ilgili değerlendirme yapacaklarını ifade eden Siber, “Eminim hükümet de değerlendirme yapacaktır” dedi.
Konuşmasında Meclis’in görevlerine dikkati çeken Sibel Siber, “Üzerimize düşeni hep birlikte yapacağız” diye konuştu.
Din-Gör-Sen’in talepleri
Süleyman Çakır’ın Meclis Başkanı Sibel Siber’e yazılı olarak sunduğu 7 maddelik talep listesi ise şöyle:
“1) 1993’te yapılan Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Yasası bugünkü koşullara cevap vermemektedir. Bu yasanın güncellenmesi, çağın koşullarına uygun hale getirilmesine yönelik yıllardır yaptığımız girişimlerden bugüne kadar herhangi olumlu sonuç alınamamıştır.
2) Toplu sözleşme Betticket hakkımız sebepsiz şekilde iptal edilerek, büyük çoğunluğu geçici olarak görev yapan çalışanlarımız mağdur edilmiştir. Konu mahkemeye intikal ettirilmesine rağmen henüz bir sonuca bağlanmamıştır.
3) 12 yılı aşkın süredir Din İşleri Dairesi’nde görev yapan ve vatandaş olmayan birkaç arkadaşımızın vatandaş yapılması konusunda desteklerinizi bekliyoruz.
4) Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi Yönetim Kurulu oluşturulurken sendikamızın önerdiği birkaç isim arasından uygun görülenlerin Yönetim Kurulu üyeliğine getirilmesini talep ediyor, bu konuda sendikamızın “üyeler belirlenirken” dışarıda bırakılmamasını talep ediyoruz.
5) 2010 yılının sonunda Vakıflar Yönetim Kurulu’nun kararıyla hayata geçirilen ve Din İşleri Başkanlığını oldukça rahatlatan bölge temsilciliklerinin görevlerini daha sağlıklı bir zeminde yapabilmesini sağlamak için yasal olarak atanmalarını ve bu temsilciliklerimize destek vermenizi bekliyoruz.
6) Bu günlerde tartışmalara neden olan ‘Eşcinsellik Yasası’ konusunda sendikamızın hassasiyeti malumunuzdur. Bu hassasiyetlerimizin dikkate alınmasını ümit ediyoruz.
7) Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi’nde gelenekselleşmiş çarpık ilişkinin sürdürülebilir nitelikte olmadığını ve bu duruma ivedilikle müdahale edilmesi gerektiğini dikkatlerinize getirmek istiyoruz.”
Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2014, 03:52