banner564

İlgili bakanlıklar ne yapıyor?

6 yıldan beri ülkede kaçak yaşayan Bangladeşli Muhammed; nerede çalıştığını, nasıl yaşadığını söylemeyince yargıç tarafından azarlanıp cezaevine gönderildi

İlgili bakanlıklar ne yapıyor?
banner598

Suna ERDEN

Bangladeşli Muhammed Kamala Uddin’in tam 6 yıldan beri ülkede kaçak yaşadığı ve bugüne kadar hiç kimse tarafından sorgulanmadığı ortaya çıktı. Giriş-çıkış belgesi için Muhaceret Şubesine giden Muhammed’in kaçak olduğu ortaya çıktı. Polis tarafından tutuklanarak dün mahkemeye çıkarılan Muhammed, yargıç tarafından sorgulandı.
Yargıç Muhammed’e “6 yıldır bu ülkede ikamet izinsiz kalıyorsun, bu süre içerisinde ne yedin, ne içtin, ne yaptın veya nerelerde çalıştın” diye sordu. Muhammed patronun adını vermek yerine günü birlik iş bulup çalıştığını söyleyince yargıçtan azar işitti ve cezaevine gönderildi. Ortaya çıkan bu durum karşısında ilgili bakanlıkların ‘patronu ortaya çıkarma konusunda’ ne tür adımlar atacağı merak konusu oldu.

Giriş-çıkış belgesi almaya kalkışınca yakalandı
KKTC’de izinsiz ikamet etme suçundan tutuklanan zanlı dün Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.
Polis, 6 Ağustos 2024 tarihinde Lefkoşa Polis Müdürlüğüne bağlı Muhaceret Şubesine giriş-çıkış belgesi almaya gelen zanlının muhaceret kontrolünde 11 Kasım 2019 tarihinden beri ülkede ikamet izinsiz kaldığının belirlenerek, suçüstü hali gereği tutuklandığını söyledi. 
Polis, zanlıyla ilgili İçişleri Bakanlığından gerekli soruşturmanın yapıldığını, ülkede ikamet izinsiz yaşadığının teyit edildiğini belirtti. 
Polis, soruşturmanın tamamlandığını, zanlının Bangladeş vatandaşı olduğunu, KKTC’de yasal bir bağı bulunmadığını belirterek, cezaevine gönderilmesini talep etti.
Duruşmaya bakan yargıç,  zanlıya “6 yıldır bu ülkede ikamet izinsiz kalıyorsun, bu süre içerisinde ne yedin, ne içtin, ne yaptın veya nerelerde çalıştın” diye sordu. Zanlı ise günü birlik işlerde çalıştığını iddia etti. Yargıç, 6 yıl boyunca günü birlik iş bulup, yaşamanın mümkün olmadığını ifade ederek, zanlının doğruları söylemediğini ifade etti.
Yargıç,  zanlıyı davası görülünceye kadar 15 günü aşmayacak süreyle cezaevine gönderdi.   

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2024, 10:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
ABDI KELES
ABDI KELES - 2 ay Önce

Elini ,kolunu sallayan herkes ADA ya rahatca giriyor ve geri donmuyorlar. Bunlari bir kontrol eden de yok. Bir de bu yetmezmis gibi insan tacirleri devamli buraya kacak insan getiriyorlar. Yani kisacasi ADA sorma gir hani olmus.

Sultan Seher
Sultan Seher - 2 ay Önce

Adam dersine çalışmış patronu söylemiyor

SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner473