banner564

İleriye dönük değerlendirme

TDP ve BKP gençlik örgütleri, federal çözüme kadar verilen mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi

İleriye dönük  değerlendirme
banner598

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ile Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Gençlik Örgütlerinin bir araya gelerek gündemdeki konuları değerlendirerek ileriye dönük iş ve güç birliği konularını görüştüğü bildirildi.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, görüşme her iki partinin Gençlik Örgütleri başkanları düzeyinde temsilcilerin katılımıyla TDP’de gerçekleşti.

Açıklamada, Kıbrıs sorununun da konuşulduğuna işaret edilerek, “Kıbrıs’ta erken, kalıcı ve adil bir çözümün önemine dikkat çekildi” ifadesi kullanıldı.

TDP ve BKP Gençlik Örgütlerinin müzakere sürecinin yeniden başlamasını önemli bir adım olarak değerlendirdiği ifade edilen açıklamada, esas olanın çözüme ulaşmak olduğu vurgulandı. Açıklamada, her iki partinin, iki bölgeli, iki toplumlu, siyasi eşitliğe dayalı federal bir Kıbrıs’a ulaşmak adına mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceği kaydedildi.

 

KTÖS’ten TDP’ye ziyaret

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), “göç yasası” diye adlandırılan yasanın yürürlükten kalkması için sivil toplum ve siyasi partilere başlattıkları ziyaretler çerçevesinde, Toplumcu Demokrat Partisi’ni (TDP) ziyaret etti.

KTÖS Başkanı Güven Varoğlu ziyarette yaptığı konuşmada, 1 Ocak 2011 tarihinde geçirilen Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerin Düzenlenmesi Yasası'nın, “kamu çalışanlarının haklarını ve maaşlarını geriye götürdüğünü” dile getirerek, yasanın eşit işe eşit ücret ilkesine aykırı olduğunu öne sürdü.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise, kendisinin üyesi olduğu ve uzun yıllar da her kademesinden çalışmaktan gurur ve onur duyduğunu ifade ettiği Sendikanın, yöneticilerinin ve üyelerinin kendisini ziyaret etmesinden duyduğu memnuiyeti belirtti.

 

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2014, 02:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner473