banner564

‘Hukukun çiğnenmesine  izin vermeyeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıslı Türklerin haklarının korunacağını söyledi

‘Hukukun çiğnenmesine  izin vermeyeceğiz"
banner598

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Masal denilen mavi vatandaki haklarımızı sonuna kadar koruyacağız. Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin hukukunun çiğnenmesine izin vermeyeceğiz." dedi.
Tuzla'daki Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Deniz Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde konuşan Erdoğan, Türkiye'nin mazlum ve mağdurların hamisi kimliğiyle ilelebet payidar olacağını vurgulayarak, "Türk milleti, daha nice asırlar boyunca tarih yapmaya, tarih yazmaya, tarihe istikamet çizmeye devam edecektir. Rabbim ayağınıza taş değdirmesin diyorum." ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, mavi vatana verdikleri öneme vurgu yaparak, "'Masal' denilen mavi vatandaki haklarımızı sonuna kadar koruyacağız. Kıbrıs Türk'ü kardeşlerimizin hukukunun çiğnenmesine izin vermeyeceğiz. Ege'de, Karadeniz'de, Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin çıkarları neyi icap ettiriyorsa, kimseden icazet almadan, kimin ne dediğine bakmadan, azim ve kararlılıkla onu hayata geçireceğiz." diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, askerin en yiğidi, orduların en şanlısı olan Türk Silahlı Kuvvetleri bu kadar güçlü bir yapıya sahipse, elbette bunda Deniz Harp Okulu'nun çok müstesna bir yeri olduğuna dikkati çekerek bahriyelilere şöyle seslendi:
"Sizlerin de katılımıyla ordumuzun bugün dünden çok daha güçlü hale geldiğine inanıyorum. Mavi vatanımızın müdafaasında sizler çok kritik roller üstleneceksiniz. Türkiye'ye ve mensubu olmaktan şeref duyduğumuz milletimize önemli hizmetlerde bulunacaksınız. Şunu lütfen unutmayın; tarih yazan, tarih yapan bir milletin evlatlarısınız. Bağımsızlığını, ödediği ağır bedellere borçlu bir ülkenin vatandaşlarısınız. Ailelerinizle birlikte milletimiz de sizin eğitiminiz için, birer bahriyeli olarak yetişmeniz için büyük fedakarlıklar gösterdi."
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ck
Ck - 2 hafta Önce

Türkiye'yi göklere çıkardınız sanki de sıra bize geldi

Türküsü Power
Türküsü Power - 2 hafta Önce

Ck mb kıçına giydiğin don TC yardımından önceden neydim palikarya yanında çoban ırgat boş yapma

SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner474