banner564

‘Halkın seni unutmayacak’

Bayraktar Türk Maarif Koleji'nde yapılan Dr. Fazıl küçük büstü törenle açıldı

‘Halkın seni  unutmayacak’
banner598

Bayraktar Türk Maarif Koleji (BTMK)’da yeni yaptırılan Dr. Fazıl Küçük Büstü düzenlenen törenle açıldı. Törende, “Dr. Fazıl Küçük” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere de ödülleri verildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan BTMK Müdürü Neriman Gürsel, eğitimin sadece dersliklerden ibaret olmadığını vurguladı ve “Bu okulun parçası olmaktan her zaman gurur duydum” dedi.

BTMK binasının sadece okul öğrencilerine değil, halka ve diğer okullara da hizmet verecek halı saha ve sosyal etkinliklerle projelendirildiğini anlatan Gürsel, Dr. Küçük büstüyle de okulun bina projesinin tamamlandığını söyledi.

Dr. Fazıl Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük de, babasının Kıbrıs Türk halkı için verdiği mücadeleyi dile getirerek, “Çok yakındaki bir evde doğan ve büyüyen babam, şimdi de bir okulda bayrakların altında varolmaya devam edecek” diye konuştu.

Küçük, büstün yapılmasına katkı sağlayanlara teşekkür ederek, “Huzur içinde yat… Halkın seni unutmayacak” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu ise, Kıbrıs tarihinde evreler bulunduğunu, Kıbrıslı Türklerin en kötü döneminin 1963-1974 yılları arasında yaşandığını belirtti ve 11 yıllık dönemden örnekler verdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2014, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474