banner564

Esnafın yüzü güldü

Lefkoşa’nın tarihi çarşısı güneyden gelen turistlerle dolup taşarken, Lokmacı kapısında izdiham yaşandı

Esnafın yüzü güldü
banner598

Abdullah SUİÇMEZ

Lefkoşa’nın tarihi çarşısı Arasta’da dün hafta sonu yoğunluğu yaşandı. Güney Kıbrıs’tan gelerek, Lokmacı Sınır Kapısı’ndan kuzeye geçen Kıbrıslı Rum ve turistler çarşıyı doldurdu.  Ülkeye turlarla gelen turistler de Lefkoşa’nın tarihi bölgelerini gezerken, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Arasta’yı ziyaret etti.
Hafta sonları Başkentin en kalabalık bölgesi yine Lefkoşa Surlariçi’nin tarihi bölgeleri ve Arasta oldu. Lokmacı Sınır Kapısı’ndan kuzeye geçen Rum ve turistler esnafın yüzünü güldürdü. Kimisi çarşıda alışveriş yaptı, kimisi Büyük Han’da vakit geçirdi.  Lokmacı kapısında yoğun geliş-gidişlerden dolayı insan kuyruğu oluştu.  Arasta esnafı, güneyden gelen turistler sayesinde ayakta kaldıklarını ifade ederken, sınır kapılarından yaşanan yoğunluğa çare üretilmesini talep etti.  Güneyden gelenlerin yanı sıra ülkeye turlarla gelen turistler de Lefkoşa’nın tarihi bölgeleri Sarayönü Meydanı, Arasta ve diğer bölgeleri gezerek, rehberlerden bilgi aldı. 
Tatar Arasta’yı ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da dün Arasta’ya giderek, esnafla bir araya geldi, turistlerle fotoğraf çektirdi, Lokmacı Sınır Kapısını ziyaret etti. 
Bölge esnafıyla görüş alışverişinde bulunan Tatar,  vatandaşlarla da sohbet etti. Cumhurbaşkanı Tatar ayrıca Lokmacı Sınır Kapısı’ndaki görevlilerle görüştü. 
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 2 gün Önce

İşi yalnızca bu ; Fotoğraf çektirmek,başka da bişey bildiği yok...Haa bişey daha var;aldığı emirleri yerine getirmek.Otur derlerse oturur kalk derseler de kalkar ..Adam emirkulu! Allah kurtarsın bizi bu tiplemelerin elinden inşAllah...

Doğru Söz
Doğru Söz - 2 gün Önce

Vay be... Atanmışa bak. Kalabalığı görürkenden oraya da koştu. Eskiden sadece cenaze kalabalıklarına koşardı. Şimdi Türkiyedeki kalabalıklardan fırsat bulunca festival konser ve turist kalabalıklarına dalıyor. Esas görevi anlaşma. Onda da ben yokum diyor.

Delikanlı
Delikanlı - 1 gün Önce

Sayin şu içmez dinsizlere sattığınız herşey haramdır

Erkan UK
Erkan UK @Delikanlı - 1 gün Önce

Sen dinlisin de ne yar..k yedin.Yine göz zinası yapıyorsun,yine yalan söylüyorsun,yine çalıyor hırsızlık yapıyorsun...Hassiktir ordan geri zekalı...

Tankut
Tankut @Delikanlı - 1 gün Önce

A be cahil gaco..Sana bir soru ; Denizde götüne su kaçarsa orucun bozulurmu len? Sen buna cevap ver anlaşalım ve sana bir şişe viski söz.....

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474