banner564

Esnaf perişan

Kıbrıs’ın kuzeyini merak ederek Lokmacı’dan geçiş yapan turistler, sıcak havada elektriği olmayan ve klimaları çalışmayan iş yerlerine uğramadı

Esnaf perişan
banner598

Abdullah SUİÇMEZ

Lefkoşa’nın tarihi çarşısı Arasta’da, son zamanların en sakin hafta sonunu yaşandı.  Geçtiğimiz haftalarda mağazalar, kafeler, restoranlar, tarihi yapılar turistlerle dolarken, dün mekânlar uzun süre müşteri bekledi.
Lokmacı Sınır Kapısı’ndan geçen sınırlı sayıda Rum ve turistler, mekanlara uğramadı.   Sadece dışarıda ürün sergileyen mağazaları ziyaret eden turistler, içeri dahi girmedi. Yaşanan bu gelişme esnafı hayal kırıklığına uğrattı. Bölge esnafı, uzun süredir elektrik ve su sorunu yaşandığını, kesintilerden dolayı mekanları serinletemediklerini, bu nedenle turistleri ağırlayamadıklarını söyledi.
Arasta’nın  Lokmacı’dan gelen Rum ve turistler sayesinde ayakta kaldığını ifade eden esnaf, “Havalar oldukça sıcak, üstüne elektrik kesintileri olunca mekânlarımızda klima açamıyoruz. Haliyle turistleri de ağırlayamıyoruz. Tüm yaz boyunca böyle olursa büyük zarar ederiz. Zaten güçlükle ayakta kalıyoruz” dedi. 
Esnaf, sıcak havada sınır kapısında uzun süre bekledikten sonra kuzeye geçebilen turistlerin serinlemek için yer ararken,  umduklarını bulamadıklarını ve büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını dile getirdi.
Esnaf, bölgede ve ülke genelinde yıllardır devam eden elektrik sorununun çözülmesi için yetkililerin etkin adımlar atmasını beklediklerini dile getirdi.

 
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 ay Önce

Bugüne Kadar KKTC esnafı Pişmanız demekten başka ne yapabildi ki ? Yollara Sokaklara dökülüp yöneticilerimize Karanlık Günlerden kurtulmak istiyoruz mu Dediler ! Yoksa yüce meclisimize yürüyüp Kapılarını mı kırdılar !
KKTC Esnafına bugünden sonra “ DAHA BETER OLUN ‘ diyenlere ne diyebiliriz ki ??

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 ay Önce

Sayın POWERLESS bey , Kıbrıs’taki İNGİLİZ ÜSLERİ
KKTC’den KTFD’tinden KIBRIS cumhuriyetinden ve TÜRKİYE CUMHURİYETİNDEN de evvel vardı !
Sensiz var olmaya devam edeceği ise Kesindir .

Turkish Power
Turkish Power - 2 ay Önce

Mr hasanaki sen hic osmanli sillesi yememissin yollara dokuleceksen annani reddeden palikaryaya karsi yollara dokul ingiliz usleri kaldirilsun diye yollara dokul emperyalizmin yalakaligini birak kole tipli sark entelligini de

Turkish Power
Turkish Power - 2 ay Önce

Muhip papazyan kiliseden ayinden dondun mu bos geyik cekecegine elektrikte TC sebekesine baglanip ruzgar ve gunes enerjisine gececeksin senin elsen vs nin aksa dan ne farki var rant ortaklari bunlar

m yahi
m yahi - 2 ay Önce

nalet olsun böyle sorumlulara

Turkish Power
Turkish Power - 2 ay Önce

Mr muhipyan sohoda umumhane isletmecisi oldugunuz icin yorumlarinizda tarafsiz olmanizi beklemiyoruz ha ha ha

Turkish Power
Turkish Power - 2 ay Önce

Emperyalizmin usagi mr hasanaki ha ha ha

SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner473