banner564

‘Derhal istifa edin’

Meclis Başkanlığı krizinin ardından muhalefet partilerinden erken seçim çağrısı geldi

‘Derhal istifa edin’
banner598

UBP’nin, koalisyon ortaklarıyla birlikte toplam 29 milletvekili olmasına karşın, adaylardan herhangi birinin 26 destek oyu alamaması üzerine ülkenin tam bir kaos ortamına sürüklendiğini belirten muhalefet partilerinden erken seçim çağrısı geldi. CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman,” Bize göre bu film bitti” derken, Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay istifa çağrısı yaptı. 

Erhürman: Ciddi bir rezalet yaşandı
Meclis Başkanlığı krizinin ardından Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Grubu toplandı.
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis Başkanının seçilememesine tepki göstererek, erken seçim çağrısı yaptı. Mecliste ciddi bir rezalet yaşandığına dikkat çeken Erhürman, “Bir hükümetten ne beklersiniz asgari düzeyde? Güvenoyu alması, Meclis başkanı seçmesi ve bütçesini geçirmesi. Bunlar gerçekleşmediğinde, hükümet yok demektir” dedi. Meselenin “memleket gailesi” değil, “koltuk gailesi” olduğuna dikkat çeken Ehürman, “Bu arkadaşların gailesi memleket değil derken ne demek istediğimiz herhalde bugün anlaşıldı. Bize göre bu film bitti. Bu halkın daha fazla bu maskaralığı çekmek zorunluluğu yoktur” dedi. 

Özersay: Hükümet zaten ölü doğdu
Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay da istifa çağrısı yaptı. Tv2020’de Gündem Özel programına telefonla bağlanan Özersay, meclis başkanlığı seçiminde yaşananlara şaşırmamak gerektiğini, çünkü hükümetin zaten ölü doğduğunu dile getirdi.
Özersay, “Bu Meclis demokrasi yok sayılarak bu çakma hükümet kurulduğu gün ve bu rezalet sineye çekildiği anda zaten bitmişti. Hükümet ise zaten ilk günden ölü doğmuştu. Bunlar olurken o gün susanların bugün şikayet etme hakları yoktur. Derhal istifa edin, tabi eğer cesaretiniz varsa” şeklinde konuştu. 
 

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2024, 09:54
YORUM EKLE
YORUMLAR
Doğru Söz
Doğru Söz - 1 hafta Önce

Den Bosh "itibarımı kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim". UBP " Para ve sandalye kaybetmektense her boku yerim". itibardan kırıntı bile kalmadı, oradan kaybedilecek zerre birşey yok. Milleti de alıştırdık, yandaşımızın beklentisi zaten adaletsizlik, liyakatsizlik, soysuzluk-yolsuzluk, laçkalık, vurdumduymazlık, avanta, göz yum, vs vs vs ...

Girneli
Girneli - 1 hafta Önce

Hazıyr siz gelseniz n'apacaksınız?
Var mı bir planınıza halkla paylaştığınız?
Hepiniz aynısınız, bıktık alayınızdan!

Erkan UK
Erkan UK @Girneli - 1 hafta Önce

Belli ki sen de bir avantacısın..senin gibi sağını solunu bilmeyen zavallılara cevap bile vermek bile abesle iştigaldir..Çünkü sen de bu çetenin bir mensubusun...

?
? @Girneli - 1 hafta Önce

Sen de o bataklığın mensubusun , Girneli.

Doğru Söz
Doğru Söz - 1 hafta Önce

Bu ülkede kendi vekillerini bile yönetemeyen Üstel yönetiminden ülkeyi yönetmesini bekleyebilecek kadar ahmak insan var mı?

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473