Melin DOBRAN
Lefkoşa esnafı, satış yapmak için özel gün ve bayramları beklerken, yine hayal kırıklığına uğradı. Bu bayramın ay sonuna denk geldiğini söyleyen esnaf, bayram öncesi çarşıda sessizlik yaşandığını ifade etti. Bayrama sayılı günler kalmasına rağmen çarşıda herhangi bir hareketlilik görmediğini dile getiren esnaf, vatandaşın alım gücünün düştüğünü söyledi. Diyalog’a konuşan esnaf, geçmiş yıllarda çarşının daha canlı olduğunu belirterek, ülke ekonomisinin günden güne kötüye gittiğini kaydetti. Esnaf, “Bayramın tadı tuzu kalmadı. Eskiden herkeste bir heyecan vardı. Şimdi bayramlar genelde tatil olarak görülüyor. Bir satış yaptığımız özel günler vardı, artık onlardan da ümidimizi kestik” dedi.
Esnaf ne dedi..??
Metin Tanoğlu: Bayram öncesi olmasına rağmen çarşı boş. Bayram alışverişi henüz başlamadı. Eskiden haftalar öncesinden yoğunluk yaşanırdı. Artık bayramların da tadı yok. Ay sonu olduğu için vatandaşta para sıkıntısı var. Eskiden alışveriş yapılırdı, çarşıda adım atacak yer kalmazdı. Şimdilerde ise bayram havası yok, alışveriş derdi yok. Halk genelde tatile çıkıyor.
Mehmet Amber: Çarşıda sürpriz alıcılar olabilir. Belki günler öncesinden değil de arife günü alışveriş yapılabilir. Eline para geçen çarşıya gelebilir çünkü bayram ayın sonuna denk geldi. Son yıllarda çarşıda özel günler için pek de hareketlilik yok. Bayramda konfeksiyon ve ayakkabı için yoğun talep olurdu. Sanırım Ramazan’dan dolayı bu yoğunluk gıdaya doğru yöneldi. Maalesef sıcak para yok.
Gizem Çeliker Akandere: Çarşı bomboş. Ay sonu olduğu için bayram öncesi herhangi bir ödeme yapılmadı. Bu da alışverişi etkiledi. Eskisi gibi çarşıda bayram heyecanı ve alışverişi yok. Eski bayramları ve çarşı kalabalığını özler olduk. Ne yazık ki halkımız bayramlarda artık tatile çıkıyor. Eskiden tatile rağbet yoktu ve şu an bayram tatil olarak görülüyor.
Yonca Çeliker: Çarşıda ne bayram ne de seyran havası var. Eskiden bayramdan bir hafta önce satışlar hareketlenir, çarşı kalabalıklaşırdı. Şimdi ise çarşı bomboş. Eskisi gibi bayram heyecanı yok. Son yıllarda piyasa oldukça durgunlaştı. Bu bayram ay sonuna geldiği için maddi olarak da halk sıkıntı içerisinde olabilir. Eskiyi özlüyor ve arıyoruz.
Koray Kul: Babalar Günü’nden sonra çarşıda bir yavaşlama oldu ama yine de satış yaptık. Çarşı çok da kalabalık değil, belki de ay sonu olmasından dolayıdır. Maaşlar erken ödenseydi iyi olurdu. En azından bu para çarşıya akardı. Geçmişte çarşı cıvıl cıvıldı. Son zamanlarda durgunlaştı.
Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2017, 11:09