banner564

Arasta’yı korumalı

Yılın ilk 6 ayında hava ve deniz limanlarından ülkeye gelen ‘yolcu’ sayısı 160 binde kalırken, kara sınır kapısından gelen ‘turistlerin’ sayısı 936 bini aştı

Arasta’yı korumalı
banner598

Ömer KADİROĞLU

   Kıbrıs’ın güneyine sadece bir ayda 500 binin üzerinde turist giderken, 6 aylık sürede kuzeye hava ve deniz yoluyla gelen yabancı ‘yolcuların’ sayısı 160 binde kaldı. Bunların önemli bir kısmını ülkeye çalışmak amacıyla gelenler oluşturuyor. Kuzey Kıbrıs’a tur operatörleriyle gelen ve otellerde konaklayan yabancıların sayısındaki azalma ise dikkat çekiyor.
   Buna karşın, kara sınır kapılarından günübirlik olsa da çok sayıda yabancı kuzeye geçiyor ve tarihi yerleri görmeye çalışıyor. Yılın ilk 6 ayında kara sınır kapılarından kuzeye geçen ‘yabancı turistlerin’ sayısı 936 bin oldu. Özellikle Lefkoşa’daki Lokmacı kapısından geçenler, Büyük Han’ı ve Selimiye Camisini ziyaret ediyor, Arasta çarşısından bir miktar alış-veriş yapıyor ve esnafın yüzünü güldürüyor.
   Bölge esnafının anlattığına göre; yabancı turistler en fazla çevreden ve tarihi binaların bakımsızlığından şikayet ediyor. Belirli bir plan ve program dahilinde tarihi evlerin koruma altına alınması gerektiğini söyleyen turistler, tarihi yerleri ve bölgeler konusunda yeterince yönlendirici levha olmadığına dikkat çekiyor.
   Kara sınır kapılarının önemine değinen Arasta esnafı “buradan gelen turistler olmasaydı bizler çoktan kepenk indirirdik” diyor ve gerek Turizm Bakanlığı’nın, gerekse belediyenin bölgeye daha çok önem vermesini istiyor.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Ergin
Ali Ergin - 1 ay Önce

Turistleri güney havaalanına indir, güneydeki otelde konaklat, kuzeye geçip tüm yerleri bedavaya gezdir, hertürlü propagandanı yap, arastadan çin malı sahte tişört ve dondurma al sonra turisti ülkesine yolla. Bu işten Rumlar kazançlı

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 1 ay Önce

Arastayı Arastalıdan Başka KKTC gibi bir Ülkede Kim Koruyabilir ki ??

SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner474