banner564

“Amaç ortalığı karıştırmak”

Başbakan Kalyoncu, ekonomik protokolde yer alan bazı unsurların Türkiye tarafından değil de CTP tarafından talep edildiği yönündeki haberleri yalanladı

“Amaç ortalığı karıştırmak”
banner598
Başbakan Ömer Kalyoncu, basında çıkan ve ekonomik protokolde yer alan bazı unsurların Türkiye tarafından değil de CTP tarafından talep edildiği yönündeki haberleri yalanladı.
Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Kalyoncu, haberin “ortalığı karıştırmak ve bulandırmaya yönelik” olduğunu, özel olarak hazırlanmış görüntüsü verdiğini ve bir sonraki hükümetin protokolü kolay bir şekilde imzalaması için ortam hazırladığını söyledi.
Söz konusu haberde, “Devlet Planlama Örgütü’nün lağvedilmesi, limanlar ve Telekomünikasyon Dairesi’nin özelleştirilmesi, Yargı Reformu, fonların kapatılması, işe giren emeklilerden vergi alınması” gibi tartışmalı unsurların Türkiye tarafından değil, KKTC Başbakanlığı tarafından talep edildiğinin kaydedildiğini, haberde ayrıca söz konusu unsurlarla ilgili taleplerin “BBK.0.00-40/00-16/749” numaralı, ıslak imzalı resmi belge ile TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ne aktarıldığının belirtildiği, DPÖ’nün planlama, izleme, koordinasyon, istatistik bölümlerinden oluştuğunu, istatistiğin ayrı bir kurum olacağını, diğer bölümlerinde yapısal dönüşümden geçeceğinin hükümet programında da yer aldığını kaydeden Kalyoncu, “Bu öyle bir tepkiye neden oldu ki belli çevrelerde, doğal olarak CTP nasıl oldu da planlamadan vazgeçiyor şeklinde bir tartışma konusu haline getirilmeye çalışılıyor. Halbuki planlamadan vazgeçilme niyet yoktur. Planlama devlet yapısı içerisinde devam edecek, DPÖ dönüştürülecektir. Bu, AB ile yapılan çalışmanın bir sonucudur” dedi.

“Geçmişte yapılmayanlar şart koşuldu”
Başbakanlığın Telekomünikasyon Dairesi ile ilgili herhangi bir talep iletmediğini de belirten Ömer Kalyoncu, “Haberde bahsedilenler geçmiş protokolden Türkiye’nin talebidir. Geçmiş protokolde yapılmayanların bu protokolde yapılmasını şart koştu” şeklinde konuştu.
Türkiye ile protokol çerçevesinde müzakere edilmeye devam edilen iki konu olduğunu daha önce açıkladığını anlatan Kalyoncu, bunlardan birinin Kıb-Tek, diğerinin de yargı olduğunu söyledi. 
Kalyoncu, Kıb-Tek ile ilgili var olan metin konusunda ısrar ettiklerini, yargı konusunda da yargının görüşü alınarak hükümetin görüşlerini aktaran bir belgeyi Türkiye’ye yolladıklarını ancak bunların kabul görmediğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2016, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473