Kamu-Sen, Kamu Reformu ile ilgili yasanın, geniş bir kesimi ilgilendirdiği ve tüm paydaşların katkı koyması gerektiğine işaret ederek, aceleye getirilmemesini istedi. “Gündemin birinci sırasında yer alması gereken bir konu” dedi.
Kamu-Sen Genel Başkanı Metin Atan yaptığı yazılı açıklamada, “üzülerek görüyorum ki Başbakanlık kendini kurtaracak şekilde, bütün katılımcıları değil sadece kendi yandaşı olan KTAMS’ı muhatap alarak, yangından mal kaçırırcasına bu yasa tasarısını hazırladı. Biz buna tepki koyuyoruz” ifadelerine yer verdi.
Atan, bu konuda yazılı birçok öneri yaptıklarını, önerilerinin 4’te 3’ünün yasanın içerisinde yerini aldığı fakat hala bazı yanlışlar olduğunu gördüklerini belirtti.
“Başbakanlık bizim önerilerimizden önemli gördüklerini inceleyip tasarının içine koyduklarını söyledi. Bu yasa kamu görevlilerinin anayasasıdır. En az hata ile bu yasa hazırlanmalı ve yürürlüğe konmalı. Bu yasanın içine Özelleştirme Yasası, Geçiciler, 7-79, 47-2010 gibi yasaların hepsi konmalı. Şu an yüzde 60 civarında hazır yasa. Geri kalan netleşmedi” diye konuşan Atan, bu yasanın 2006’dan beri hazırlandığını, 7-8 defa geri döndüğünü hatırlatarak, bu yasaya her paydaşın katkı koyması gerektiğini söyledi.
Aceleye getirilmemeli
Atan, kendilerinin yetkili sendika olduğunu, yasanın da Başbakanlık’ta yetkili olan sendikayı çağırarak hazırlanması gerektiği düşüncesinde olduklarını dile getirerek, “Kamu Görevlileri Yasası bu. Bütün herkesi dikkate almalıydılar. Yanlış yaptılar. Alelacele hazırladılar bu tasarıyı. Önce Bakanlar Kurulu’na oradan alt komiteye gidecek” diye konuştu.
Bu çalışmanın aceleye getirilmemesini isteyen Atan, hükümeti “beceriksizlikle” suçlayarak, “şeffaf olmaktan, paylaşımcı olmaktan bahsediyorlar ama maalesef sınıfta kaldılar” dedi.