banner564

16 milyar gelecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, KKTC ile mali işbirliği anlaşmasının yürürlüğe girdiğini açıkladı

16 milyar gelecek
banner598

Türkiye-KKTC 2024 Yılı İktisadi ve Mali İş birliği anlaşması yürürlüğe girdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Anlaşmada yer verdiğimiz projeleri gecikmeksizin tamamlayacağız" dedi.
Türkiye-KKTC 2024 Yılı İktisadi ve Mali İş birliği anlaşmasının yürürlüğe girdiği bildirildi.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2023 yılından devirlerle birlikte yaklaşık 16 milyar lira ödenek tahsis edilen anlaşmaya ilişkin açıklamayı sosyal medya hesabından yaptı.
Yılmaz, Başbakan Ünal Üstel ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 5 Haziran'da imzaladıkları Türkiye- KKTC 2024 Yılı İktisadi ve Mali İş birliği anlaşmasının, Resmi Gazete'de yayımlanarak TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile yürürlüğe girdiğini belirtti.
Anlaşma ile ulaştırma, altyapı, turizm, sanayi, eğitim, sağlık, enerji, tarım, modern sulama, girişimcilik gibi birçok alanda sürdürülen projeler kapsamında, 2023 yılından devirlerle birlikte yaklaşık 16 milyar lira ödenek tahsis edildiğini bildiren Yılmaz, şunları kaydetti:
"KKTC ile birlikte Kıbrıs Türkü'nün ekonomik ve sosyal açıdan daha güçlü bir seviyeye gelmesi için işbirliği ve dayanışma içinde çalışacak ve anlaşmada yer verdiğimiz projeleri gecikmeksizin tamamlayacağız. Kıbrıs Türkü'nün hürriyeti ve güvenliği nasıl milli davamız ise üreten, büyüyen, müreffeh, mali yapısı güçlü bir KKTC de bizim milli meselemizdir. Bugün tüm süreçleriyle yürürlüğe giren anlaşmanın ülkelerimiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum."
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ziya
Ziya - 1 ay Önce

A be Jet Ünal,ne kadarını ayırdın kendine bu paradan? Alsancaktaki inşaatlar bittimi yoksa yenilerinemi başladın..Gözünde dizinde dursun harramın olsun inşAllah re mandirgalı...Yargılanacağın günler pek uzak değil merak etme..

Vatandaş
Vatandaş - 1 ay Önce

Türkiye'nin arayıp da bulabileceği en efendimci,en (çok zeki!),cebi için herşeye eyvAllah deyen bir zavallı gariban...Elbette Türkiye bunun gibi otur dediklerinde oturan kalk dediklerinde kalkan arap ister....Bu halkın ahı nereye gidecek göreceğiz....

Doğru Söz
Doğru Söz - 1 ay Önce

KaKaTC'de 200 milyar TL olsa. RTE cibiliyetsizliğinden kaynakli 80% enflasyon bu 200 milyarın 80 milyarını alıp gider. 16 milyar ödenek sağlandı. Ödeneğin tamamı hibe olsa 80 kaybin 16 sı telafi edilmiş olur. Peki bu fotografta Ünal niye gülüyor. Cevdet niye gülüyor? Hangisininki mantıklı? IQ su 89 un üstünde olanlar dogru cevapliyacak , altinda olanlar yanlış.

Cok komik
Cok komik - 1 ay Önce

Gelen paraları nerede harcanir halk her gun 3 veya 4 defa elektrik kesintisi yasar bu sizce normaldir baskan

Ck
Ck - 1 ay Önce

Afiyet olsun

Hasan Nuriy
Hasan Nuriy - 1 ay Önce

Bugüne kadar her yıl Turkiyenin gönderdiği milyarların Hesabını Kitabını bilen mi var ! Türkiye’nin vatandaşlarından topladığı vergilerle KKTCye her yıl gönderdiği milyarlar dibi delik Kova misali Heba edilmiyor mu yani ? Yine KKTCye 16 milyar geliyor ! Örtülü örtüsüz ödenekler ‘ Ek veya Ek olmayan mesailer ‘ İhalesiz alımlar ile memurlar ülkesi KKTC yine yaşadı ! Dökülen yollardaki çukurlara bir kova Asfalt bile dökemeyen KKTCdevleti için 16 milyar çok para değilmidir yani ??

Magusalı
Magusalı - 1 ay Önce

Yapılacak iş için ihaleyi açınız, iş yapılsın para ödensin. Kimsenin eline para vermeyiniz uçup gidiyor.

Doğru Söz
Doğru Söz @Magusalı - 1 ay Önce

O zaman vatan millet sakarya deyip milliyetci geçinen kalmaz.

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 1 ay Önce

Para Tiryakisi KKTCye milyarlar mı dayanır ?
Yıl sonu KKTC yine meteliksiz ve Parasız !!


SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner473