banner564

‘Üzgünüm sevgili çocuklar’

1974’te Muratağa’da katledilen Kıbrıslı Türk çocukların fotoğrafını paylaşan Rum Dışişleri eski bakanlarından Markulli ‘Eoka-B mensuplarının’ hala yargılanmadığına dikkat çekti

‘Üzgünüm sevgili çocuklar’
banner598

  Rum Dışişleri eski bakanlarından Erato Kozxaku Markulli, 1974’te EOKA-B terör örgütü mensuplarınca katledilen Muratağa ilkokulu öğrenci ve öğretmenlerinin fotoğraflarını kişisel sosyal medya hesabında kapak fotoğrafı yaptı ve yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

   EOKA-B mensubu katillerin halen cezalandırılmadığına dikkat çeken Markulli “Bu devletin vatandaşı olarak bizler buna layık değiliz” dedi.
   Markulli’nin paylaşımı şöyle:
   “Maratha (Muratağa) ilköğretim okulu öğrencilerinin 1974 yılı sonundaki fotoğrafı. Bu fotoğraftaki tüm çocuklar (Esir olan öğretmenleri ve ailesiyle saklanan Şafak Nihat'ın öğrencisi hariç) 14 Ağustos 1974 tarihinde EOKA B suçluları tarafından öldürüldü. Şafak son sırada sağdan ikinci çocuk ve sonradan toplu mezarın yerini gösteren çocuk. Katiller daha iyi bilinse de, çıkacak hiç kimse adalete teslim edilmedi. Bu iğrenç suçlar için kimse cezalandırılmadı! Üzgünüm sevgili çocuklarım, tapılan masum yaratıklar, hayatınızın ipini ani ve vahşice kestiğim için. Bugün 56-57 yaşında olacaksın, belki de mutlu bir evliliğin var, çocuklu ve torunlu! Suçluları cezalandırmak için bugüne kadar hiçbir şey yapmayan devlet olarak ve bu devletin vatandaşı olarak layık değiliz!” 

YORUM EKLE
YORUMLAR
KKTC
KKTC - 3 hafta Önce

Kes sesini de duygu sömürüsü yapma, herhalde yaşlanmaktan dolayı ölüm korkusu sardı seni,bir de vicdanın seni rahatsız ediyor herhalde.Çok üzüldü isen yarın çık basına açıklama yap, en iyi çözüm iki devletli,yan yana barış içinde yaşamak.Bir daha böyle olaylar olmaması için.Bekliyorum.Senin vicdanına ihtiyacımız yok.Gerçeklere ihtiyacımız var, senin de tabi.

Omorfo
Omorfo - 3 hafta Önce

Bu çocuk katliamı Avrupada 1944 yılında yapılan katliamdan tam 30 sene sonra yapıldı. Avrupada elebaşlarını astılar ve nazi diyeni hapse atarlar, güneyde eoka milli kahraman.

M yahi
M yahi - 3 hafta Önce

KEŞKE ADAMIZDA BÖYLE BARBARLIKLAR YAŞANMASAYDI.

SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner473